Τρόπος Ζωής

Για ξέπλυμα χρήματος και εγκληματική οργάνωση ελέγχεται ο… «Άλλος Άνθρωπος»

Ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το πόρισμα της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες», ο «Άλλος Άνθρωπος» από το 2020 δημιούργησε εγκληματική οργάνωση μαζί με δύο συγγενικά του πρόσωπα (μητέρα και γαμπρός) εισπράττοντας σχεδόν 200.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διατάσσουμε την δέσμευση κάθε περιουσίας, ιδίως δε κάθε είδους λογαριασμών τίτλων επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων», αναφέρεται μέσα στο πόρισμα της Αρχής.

Σε ότι έχει να κάνει με τη διαδρομή των χρημάτων, φαίνεται να «έμπαιναν» στους λογαριασμούς των τριών προσώπων και από εκεί μεταφέρονταν προς εταιρείες παροχής τυχερών παιχνιδιών.

Ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha, είπε χαρακτηριτικά: «Να σας το πω εγώ γιατί δεν είναι 600.000. Είναι πάνω από 1.500.000 τα τελευταία μόνο δυο – τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, βάλτε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν. Εγώ δεν παίζω ποτέ (τυχερά παίγνια). Έχω έναν φίλο όπου πήγαινα με το POS, έβαζα την κάρτα και έβγαζα χιλιάρικα. Δυο δυο κατοστάρικα, τρία τρία. Αυτά όλα ήταν για τον Άλλο Άνθρωπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλο σημείο, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος τόνισε ότι «καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Καλά κάνουν. Να το πιάσουν όμως καλά και έρθουν εδώ να με πάρουν άμα κάνω, πως το είπαν, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ναι, εδώ είμαι. Να ‘ρθετε να με πάρετε».

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button