ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Tribeca – Galaksias Portal News

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα, και συγκεκριμένα στο τμήμα «Escape from Tribeca» που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ, «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο». Το σημαντικό νεοϋορκέζικο φεστιβάλ θα γιορτάσει φέτος τα 23 του χρόνια φιλοξενώντας παράλληλα ένα μεγάλο αφιέρωμα για τα 80α γενέθλια του συνιδρυτή του, Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Στην ταινία, ένα ποπ ατμοσφαιρικό, τρυφερό και ψυχεδελικό παραμύθι για τη ζωή αλλά κυρίως τον θάνατο (ή και το αντίστροφο) πρωταγωνιστούν οι Πάνος Παπαδόπουλος, Τζούλιο Γιώργος Κατσής, Άρης Μπαλής και Sandra Abuelghanam Sarafanova. Μαζί τους η Αλεξία Καλτσίκη και ο Γάλλος ηθοποιός Ντομινίκ Πινόν, γνωστός από ταινίες όπως οι «Ντελικατέσεν» και «Αμελί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, τρία αδέρφια κατασκευάζουν μια αυτοσχέδια χρονομηχανή με σκοπό να επαναφέρουν την από καιρό νεκρή μητέρα τους στη ζωή. Όταν ο εκκεντρικός πατέρας τους κάνει την εμφάνισή του, το πείραμα ξεφεύγει από τον έλεγχό τους και ξεκινάει η χωροχρονική περιδίνισή τους εκεί που το παρελθόν και το παρόν γίνονται ένα σε αυτήν την κωμική όσο και αλλόκοτη εξερεύνηση του πένθους.

Ο σκηνοθέτης και συνθέτης Γιάννης Βεσλεμές σημειώνει: «Τα “Λουλούδια” είναι ένα δράμα οικογενειακό, καμουφλαρισμένο σε φιλμ επιστημονικής φαντασίας. Αυτή είναι μια μπαλάντα για τους ηττημένους, μια κωμωδία για τους καταραμένους, μια διδακτική ιστορία για σένα, για μένα και τις αγαπημένες μας οικογένειες. Η Μητέρα ξεθωριάζει στις φωτογραφίες και η φωνή του Πατέρα αντηχεί στους θλιμμένους διαδρόμους “Κανείς δε φεύγει ποτέ από το σπίτι του”».

Γεννημένος στην Αθήνα το 1979, ο Γιάννης Βεσλεμές έχει σκηνοθετήσει μεγάλου μήκους ταινίες («Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο» 2024, «Τι συνέβη στον Πανάγα τον Πανάγα» από την ανθολογία «Εγχειρίδιο Ανάγνωσης του Κακού» 2018, «Νορβηγία» 2014), έχει κυκλοφορήσει μουσική για διεθνή labels (Optimo Music, Invisible Inc, Macadam Mambo) και έχει συνθέσει μουσική για ταινίες (Cosmic Candy, Suntan, Τετάρτη 04.45).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία είναι παραγωγή της Blonde σε συμπαραγωγή με τους Faliro House Productions, Rumblefish, Timpson Films, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ Α.Ε. Με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ .

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button