ΑθλητικάΕνημέρωση

«Έτοιμοι να ξανανοίξουμε τα γήπεδα της Super League με ασφάλεια» – Galaksias Portal News

Τα γήπεδα της Super League ανοίγουν και πάλι για τους φιλάθλους από σήμερα (13/2/2024), με την αναμέτρηση Παναιτωλικός – Άρης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου να είναι η πρώτη που θα γίνει με παρουσία κόσμου στις κερκίδες, μετά το δίμηνο λουκέτο της Κυβέρνησης.

Η Κάτια Κοξένογλου εξέφρασε τη σιγουριά ότι όλα τα γήπεδα θα ανοίξουν με ασφάλεια. Η αναπληρώτρια αντιπρόεδρος της λίγκας και CEO του Ατρομήτου έκανε δηλώσεις στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στα νέα μέτρα ασφαλείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαι χαρούμενη που ξανανοίγουν τα γήπεδα γιατί χωρίς τους φιλάθλους είναι ένα άψυχο παιχνίδι. Οπότε είμαστε έτοιμοι όλες οι ομάδες της Super League 1 να ξανανοίξουμε τα γήπεδα μας με ασφάλεια. Βάσει της υπουργικής απόφασης, όπως έχει ήδη γίνει γνωστή η υπουργική απόφαση, προβλέπεται οι καινούργιες κάμερες να έχουν τα νέα χαρακτηριστικά, τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, όπως προβλέπει η τεχνολογία.

Οπότε οι νέες κάμερες έχουν πραγματικά 250 pixel, που σημαίνει ότι μπορούν να ζουμάρουν καλύτερα και να βλέπουν ακριβώς το πρόσωπο των θεατών. Αυτό που έχει αλλάξει βάση της υπουργικής απόφασης είναι ότι είναι περισσότεροι εποπτευόμενοι χώροι, που σημαίνει ότι πλέον και σε κυλικεία και κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών και στους διαδρόμους που μπαίνουν οι θεατές και στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες, θα εποπτεύονται δηλαδή όλοι οι χώροι ενός γηπέδου εντός και εκτός.

Κάθε γήπεδο έχει την ιδιομορφία του. Στο συγκεκριμένο γήπεδο είχαμε 20 κάμερες και τώρα έχουμε 44 επιπλέον για να μπορέσουμε να εποπτεύουμε όλους τους χώρους, στο συγκεκριμένο γήπεδο του Περιστερίου έπρεπε να προστεθούν άλλες 44 κάμερες. Το κέντρο ελέγχου, στο οποίο μέσα υπάρχει το κοντρόλ και οι οθόνες, είναι στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν έχει πρόσβαση κανένας, εκτός από τους χειριστές που έχουν καθοριστεί από την Ελληνική Αστυνομία που είναι εκπαιδευμένοι στο θέμα της εποπτείας και έρχονται πριν τον αγώνα αλλά και μέσα στην εβδομάδα για να ελέγξουν αν το σύστημα λειτουργεί και έχουν μόνο εκείνοι πρόσβαση. Έχουν κλειδί και κωδικούς και δεν μπορεί να μπει κανείς άλλος και την ημέρα του αγώνα, είναι οι εκπρόσωποι της αστυνομίας και ο υπεύθυνος ασφαλείας της ομάδας και δεν υπάρχει πρόσβαση σε κανέναν άλλο.

Τρεις ημέρες προ του πρώτου αγώνα, έρχεται η αστυνομία και ελέγχει το σύστημα και και πριν τον αγώνα υπάρχει ένας δεύτερος έλεγχος και αν το σύστημα δεν λειτουργεί ο αγώνας, στέλνεται η ενημέρωση έκθεση της Αστυνομίας στη ΔΕΑ και η ΔΕΑΒ αποφασίζει ότι θα γίνει ο αγώνας χωρίς θεατές.

Όμως εάν στις τρεις μέρες που θα έρθουν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε κάποια κάμερα και γενικά δηλαδή το σύστημα δεν λειτουργεί όπως θα πρέπει να λειτουργεί, δίνεται μια προθεσμία 12 ωρών στην ομάδα για να μπορέσει να διορθώσει τη βλάβη. Εάν ωστόσο δεν μπορέσει σε αυτές τις 12 ώρες να το διορθώσει, η απόφαση είναι να γίνει ο αγώνας χωρίς θεατές.

To άρθρο Κοξένογλου: «Έτοιμοι να ξανανοίξουμε τα γήπεδα της Super League με ασφάλεια» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button