ΕνημέρωσηΟικονομία

Ξεκίνησαν τα τρακτέρ για την Αθήνα – Galaksias Portal News

Ξεκίνησαν πριν από λίγο τα τρακτέρ του Πλατυκάμπου στη Λάρισα με χαμηλές ταχύτητες και συνοδεία της Αστυνομίας, με στόχο να κατέβουν στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, περίπου στις 10:00 το πρωί τα τρακτέρ που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα από το μπλόκο του Πλατυκάμπου και θα κινηθούν μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια θα συναντήσουν τους συναδέλφους τους που έχουν στήσει μπλόκο στο Στεφανοβίκειο και από εκεί και πέρα θα περάσουν από τον Αλμυρό, θα ενωθούν με άλλα τρακτέρ και ως έναν κομβόι πλέον με τη συνοδεία περιπολικών αλλά και οχημάτων αγροτών θα φτάσουν στην Ανθήλη, εκεί όπου θα συναντηθούν με τρακτέρ που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο από το μπλόκο του Ε-65 στην Καρδίτσα. Στη συνέχεια αυτό το κομβόι θα καταλήξει στο Κάστρο Βοιωτίας όπου θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες.

Μαζί τους θα έχουν κι άλλα οχήματα με καύσιμα αλλά και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσει κάποιο αγροτικό μηχάνημα, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να το επιδιορθώσουν ενώ αύριο νωρίς το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας θα ξεκινήσουν προς την Αθήνα. Η προσυγκέντρωση είναι για τις 17:30 η ώρα στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Επίσης, αύριο θα ξεκινήσουν πάρα πολλά για ΙΧ αγροτών με όσο γίνεται περισσότερα άτομα το καθένα, αλλά και λεωφορεία. Υπολογίζεται ότι από τη Θεσσαλία μέχρι στιγμής τα λεωφορεία που αναμένεται να κατέβουν στην Αθήνα μπορεί και να ξεπερνούν τα 60.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα σύσκεψη στην ΕΛ.ΑΣ για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα

Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα (19/2) στην ΕΛΑΣ, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για να αποφευχθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και για να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο, υπό το οποίο τα τρακτέρ θα φθάσουν μέχρι το Σύνταγμα.

Πληροφορίες από την ΕΡΤ αναφέρουν, ότι ο σχεδιασμός προβλέπει ότι τα τρακτέρ που θα έρθουν από τη Βόρεια Ελλάδα αρχικά θα συγκεντρωθούν έξω από τα διόδια των Αφιδνών. Την ίδια ώρα αναμένεται να φτάσουν κατόπιν συνεννόησης στα διόδια Ελευσίνας και τα τρακτέρ που θα έρθουν από την Πελοπόννησο. Συντεταγμένα και παρουσία αστυνομικών δυνάμεων θα κινηθούν από τη λεωφόρο Αθηνών, προς την Ομόνοια. Από την Ομόνοια πιθανότατα ανάποδα θα ανέβουν την οδό Πανεπιστημίου για να φτάσουν στο Σύνταγμα και να παραμείνουν για 24 ώρες. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι τουλάχιστον μία λωρίδα κυκλοφορίας θα παραμείνει ανοιχτή για οχήματα έκτακτης ανάγκης, ασθενοφόρα, περιπολικά, πυροσβεστικά οχήματα, ενώ σε ότι αφορά τα λεωφορεία θα σταθμεύσουν στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ και οι αγρότες μέσω του ηλεκτρικού θα κατέβουν για το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τροχαίας, τα τρακτέρ θα κινούνται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο του σχεδίου όλη η δύναμη της τροχαίας θα είναι στον δρόμο ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ στο λεκανοπέδιο.

Οι αγρότες διαμηνύουν ότι ο αριθμός των τρακτέρ μέσα στην Αθήνα θα είναι τριψήφιος, ότι η διαδήλωση θα είναι ειρηνική και παράλληλα θα καταδεικνύει την οργή και την αποφασιστικότητα να υπάρξουν άμεσα λύσεις στα αιτήματά τους.

Ήδη από την Παρασκευή, τόσο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διεξάγονται συνεχείς συσκέψεις ενόψει της καθόδου των τρακτέρ στην Αθήνα.

Σήμερα θα γίνει μία ακόμη σύσκεψη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ο αριθμός των τρακτέρ που θα επιτραπεί να μπουν στο Λεκανοπέδιο.

Οι προσυγκεντρώσεις – σημεία υποδοχής των αγροτών, από τα εργατικά συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της Αττικής για το συλλαλητήριο τους στο Σύνταγμα,  θα είναι αύριο στις 5:30μμ, στις περιοχές: 

  •  Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο – Χαρτί και τη Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.
  •  Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και σωματεία Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών.
  • Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης
  • Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού –  Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button