ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Τα Νέα της Πιάτσας #405 – Galaksias Portal News

Όλος ο κρατικός μηχανισμός αυτά τα δύο 24ώρα δούλεψε σωστά για την αντιμετώπιση του χιονιά. Προβλήματα δεν είχαμε αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν είχαμε τροχαία ατυχήματα. Οι πιο έμπειροι στις μετακινήσεις τους χρησιμοποίησαν χειμερινά ελαστικά για μεγαλύτερη σιγουριά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2023 πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα ήρθε η Toyota. Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της αδιάκοπης προσπάθειας να παρέχει αξεπέραστη ποιότητα και υπηρεσίες στους πελάτες της, ειδικά κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, στην οποία οι προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις παραγωγές παρέμειναν, ενώ στηρίχθηκε σε 3 κεντρικούς πυλώνες: Κορυφαία σχέση Αξίας-Τιμής στο σύνολο της προϊοντικής γκάμας, Multi-Path Τεχνολογίες και Care και Ethos. Η Toyota επενδύει, πάνω από 3 δεκαετίες και στους τρείς παραπάνω τομείς ενώ συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιδανικό διασωστικό όχημα της Nissan X-Trail Mountain Rescue διαθέτει τεχνολογία τετρακίνησης e-4ORCE e-4ORCE και ήδη χρησιμοποιείται με επιτυχία στην Ευρώπη για διασώσεις σε χιονισμένα βουνά. Οι συχνοί τραυματισμοί σκιέρ από πτώσεις στα χιονισμένα βουνά της Ευρώπης η οι αποκλεισμένοι ορειβάτες σε εξαιρετικά δύστροπες περιοχές επέβαλε στους υπευθύνους των χιονοδρομικών κέντρων να αποκτήσουν ένα όχημα μεταφοράς που όμως να μην σταματάει πουθενά. Για την αντιμετώπιση δύσκολων αποστολών οι μηχανικοί της Nissan έκαναν αρκετές τροποποιήσεις στο X-Trail και πέτυχαν το στόχο τους. Αυτό που ξεχωρίζει το σύστημα από τα παραδοσιακά μηχανικά συστήματα είναι ότι μπορεί να αντιδράσει στα μεταβαλλόμενα επίπεδα πρόσφυσης σε 1/10.000 του δευτερολέπτου, περίπου 1000 φορές πιο γρήγορα από ένα παραδοσιακό σύστημα τετρακίνησης, και μπορεί να προσαρμόσει την κατανομή της ισχύος σε όλους τους τροχούς ξεχωριστά, ανάλογα με την πρόσφυσή τους.

Στο Πανελλήνιο Συνέδριο για το νέο Δίκτυο Επίσημων Διανομέων Opel αναφέρθηκαν οι εμπορικές επιτυχίες του 2023 αλλά και οι στόχοι για την επόμενη χρονιά. Στο συνέδριο συμμετείχαν οι Επίσημοι Διανομείς Opel από ολόκληρη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των νέων συνεργατών που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο Opel, καθώς και τα στελέχη της Opel Hellas και του Ομίλου Συγγελίδη. Την ημέρα του συνεδρίου έγινε και η κοπή πίτας του Δικτύου Διανομέων Opel. Ο κος Πέτρος Πιπερίδης, Γενικός Διευθυντής των εταιρειών Peugeot, Citroen, DS και Opel του Ομίλου Συγγελίδη, επισήμανε τη σημαντική συνεισφορά του Δικτύου στις εμπορικές επιτυχίες που πέτυχε η Opel την περασμένη χρονιά ενώ έδωσε και μια γεύση για τους στόχους της εταιρίας για το 2024.

 

Το μήνα Δεκέμβριο πρώτη στις ταξινομήσεις με ένα εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς 10,3%, το οποίο μάλιστα ανεβαίνει στο 14,0% στις πωλήσεις λιανικής,  ήρθε η Suzuki. Από τα αυτοκίνητα της Suzuki οι πελάτες προτίμησαν το VITARA. Το δημοφιλές SUV της αγοράς για το μήνα Δεκέμβριο πέτυχε μερίδιο αγοράς 9,7%. Το VITARA συνδυάζει άριστη απόδοση, στιλ και προσιτή ποιότητα. Αυτή η πρωτιά επιβεβαιώνει τη δυναμική της SUZUKI στην κατηγορία SUV και αντανακλά την αφοσίωση της εταιρείας στην καινοτομία και στην ποιότητα. Όσον αφορά την ετήσια ανάπτυξη, το 2023 ήταν μια χρονιά ιστορικής επιτυχίας για την SUZUKI. Η αγορά αυτοκινήτου γενικά εμφάνισε αύξηση 27,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά η SUZUKI ξεπέρασε αυτό το στατιστικό, καταγράφοντας μια εκρηκτική αύξηση 72,3%. Στην κατηγορία των λιανικών πωλήσεων η SUZUKI κατέλαβε την 3η θέση με μερίδιο αγοράς 8,6%.

Το ανανεωμένο Peugeot 208 διατίθεται σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις: ACTIVE, ALLURE, GT – και πέντε επιλογές κινητήρων, συμπεριλαμβανομένης και της νέας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης αλλά και των νέων εκδόσεων HYBRID 100 και HYBRID 136 με τιμές που ξεκινούν από 19.500 ευρώ (1.2 PureTech 75 PS Active) μέχρι 31.500 ευρώ (1.2 Hybrid 136 PS e-DCS6 GT).  Οι τιμές στις άλλες εκδόσεις είναι: 1.2 PureTech 100 PS Active: 20.900 ευρώ, 1.2 Hybrid 100 PS e-DCS6 Active: 23.400 ευρώ, 1.2 PureTech 100 PS Allure: 22.400 ευρώ, 1.2 Hybrid 100 PS e-DCS6 Allure: 23.900 ευρώ, 1.2 PureTech 100 PS GT: 26.500 ευρώ, 1.2 Hybrid 100 PS e-DCS6 GT: 29.500 ευρώ)

Το νέο Audi Q6 e-tron έρχεται το πρώτο τρίμηνο του 2024 και με αυτό το μοντέλο αισιοδοξεί να δώσει μια ακόμη αύξηση στις πωλήσεις της. Το 2023 αποδείχθηκε εξαιρετική χρονιά για τη Audi στην Ελλάδα, καθώς είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται περισσότερο από 30% και να ξεπερνούν το αριθμό ορόσημο για premium μάρκα των 4.000 μονάδων. Παρά το γεγονός ότι η Audi δεν κατασκευάζει φθηνά αυτοκίνητα και οι τιμές της σε αρκετά ποιοτικά μοντέλα είναι υψηλότερες από τον ανταγωνισμό, ωστόσο το 2023 παρουσίασε αύξηση στις πωλήσεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα. Η Audi το 2023 παρέδωσε περίπου 1,9 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Οι παραδόσεις περισσότερων από 178.000 πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημαίνουν μια αύξηση 51% σε σύγκριση με το 2022. Ένα από τα επόμενα σημαντικά βήματα θα είναι η παγκόσμια πρεμιέρα του Audi Q6 e-tron στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024.

Η CUPRA Tribe καλωσόρισε τον Lucas di Grassi – είναι ο νέος ambassador της CUPRA- που έχει ζήσει την εξέλιξη της Formula E από τη γέννησή της και αναμένεται να δώσει πολλά στην  ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα.  Ο Βραζιλιάνος καταξιωμένος οδηγός μαζί με τον Nico Müller  είναι οι δύο οδηγοί της ομάδας ABT CUPRA FE.

Η λειτουργία του νέου κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Hyundai Motor Europe (State of-the-Art),  αναμένεται να ξεκινήσει το 2025. Θα διαθέτει υπερδιπλάσιο χώρο γραφείων και εργαστηρίων ερευνών και θα αναδείξει τη δέσμευση του Hyundai Motor Group στην καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τη βιωσιμότητα, δημιουργώντας παράλληλα νέες ευκαιρίες εργασίας στη Γερμανία. Εκτός των άλλων – θα επικεντρωθεί σε πιο προηγμένες τεχνολογικά καινοτομίες, όπως η ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS), οι λειτουργίες infotainment και η ηλεκτροκίνηση- θα δώσει μια καλή ανάσα στην απασχόληση του εργατικού δυναμικού και θα μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία. Όταν ξεκινήσει τη λειτουργία του, το Hyundai Motor Europe Technical Center GmbH (HMETC), θα γίνει ο κόμβος των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης (R&D) .

Οι στόχοι της Volvo Car Hellas για το 2024 θα υποστηριχθούν από δύο νέα σύγχρονα προγράμματα χρηματοδότησης και λειτουργικής μίσθωσης, τα οποία λανσαρίστηκαν εντός του 2023. Το Volvo Car Leasing προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις λειτουργικής μίσθωσης σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Το Volvo Car Financial Services απευθύνεται σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες, παρέχοντας ευέλικτα, αξιόπιστα και ασφαλή σχήματα χρηματοδότησης. Το 2023 οι ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών Volvo Recharge ανήλθαν σε 1.819 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 82% έναντι του 2022, με τις ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών στο +69% και των plug-in υβριδικών στο +87% σε σύγκριση με το 2022.

Η Esther Mahlangu είναι η πρώτη Αφρικανή που ζωγράφισε ένα BMW Art Car το 1991. Συνδύασε την αφρικανική τέχνη με τη σύγχρονη σχεδίαση αυτοκινήτων και τη γερμανική τεχνολογία. Αυτό το διάστημα στο Κέιπ Τάουν ο καλλιτεχνικός κόσμος έχει την τιμητική του με μια έκθεση που αποτελεί ορόσημο για τη νοτιοαφρικανική τέχνη. Αναγνωρίζει την Esther Mahlangu ως μία από τις λίγες νοτιοαφρικανές καλλιτέχνιδες που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μία Retrospective Exhibition σε παγκοσμίου φήμης μουσεία. Μέσα από τη γλώσσα των χρωμάτων και των σχημάτων, η έκθεση καταγράφει τη συμβολή της Mahlangu στη σύγχρονη τέχνη επί σχεδόν επτά δεκαετίες. Περισσότερα από 100 έργα έχουν συγκεντρωθεί από παγκόσμιες συλλογές και εκτίθενται μαζί με ιστορικές φωτογραφίες και μια ταινία μικρού μήκους.

Μπράβο στο Δήμο Αλίμου που ανακαίνισε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και έτσι θα συμβάλει σημαντικά στη σωστή πληροφόρηση μικρών παιδιών σε θέματα ασφάλειας. Για να τελειοποιηθεί το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής  χρειάσθηκαν 230.000 ευρώ και είναι  πλήρως προσβάσιμο από ΑΜΕΑ.  Το ποσό καλύφθηκε σχεδόν στο σύνολό της από την Περιφέρεια Αττικής. Ας ελπίσουμε ότι στην προσπάθεια αυτή θα ανταποκριθούν το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Τροχαία αλλά και ειδικών στα θέματα ασφάλειας στους δρόμους. Πρέπει επιτέλους το υπουργείο Παιδείας να καθιερώσει υποχρεωτικό μάθημα σε θέματα ασφάλειας στους δρόμους. Να μαθαίνουν τα παιδιά να σέβονται τον ΚΟΚ .

Ο γιός Carlos Sainz οδηγός της F1 δίπλα στον πατέρα Carlos Sainz, νικητή του φετινού Dakar. Ο Carlos Sainz (πατέρας) με συνοδηγό τον Lucas Cruz κέρδισαν το δύσκολο αγώνα των 7.891 χιλιομέτρων και μετά από 15 ημέρες αγώνα ανέβασαν πρώτο στη ράμπα του τερματισμού το Audi RS Q e-tron που έχει  ηλεκτροκίνηση στους 4 τροχούς. Η παροχή ενέργειας διασφαλίζεται με μια υψηλής τάσης μπαταρία με ένα μετατροπέα ενέργειας εξοικονομώντας 60% σε εκπομπές ρύπων σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button