Επικαιρότητα

Ακαδημία και πολιτική/οι» – Galaksias.com

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Γυναίκα και Άδηλα Στερεότυπα στη Σταδιοδρομία: Ακαδημία και πολιτική/οι» που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ισότητας των φύλων και καταπολέμησης των διακρίσεων σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και το Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο αμφιθέατρο «Σπύρος Αρσένης» του Πανεπιστημίου στα Κοίλα Κοζάνης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κλάδου και φοιτητές, όπου αναπτύχθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ τους, τονίζοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης της Κοινωνίας.

Σημαντική ήταν η εισήγηση της Αστυνομικής Υποδιευθύντριας του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακή Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, κας. Φωτεινής ΡΩΜΑ με θέμα: «Γυναίκες στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Ευσεβής Πόθος ή Ρεαλιστικός Στόχος;».

Η κα. Υποδιευθύντρια, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η πρόθεση των γυναικών να ανέλθουν στις ανώτατες θέσεις της ιεραρχίας προϋποθέτει να έχουν στην «φαρέτρα» τους δεξιότητες και ικανότητες, όπως και αυτοπεποίθηση, στοχοθέτηση, ψυχική ανθεκτικότητα και θέληση, για να σπάσουν την «γυάλινη οροφή», ώστε να γίνει τελικά η Ηγεσία ένας ρεαλιστικός στόχος.

Κατακλείδα της συγκεκριμένης εκδήλωσης αποτέλεσε η διαπίστωση ότι οι γυναίκες συνεχίζουν αδιάκοπα τον αγώνα τους στον επαγγελματικό τους στίβο, ο οποίος όμως δικαιώνεται από τη στιγμή που υπάρχει ισχυρή θέληση, επιμονή και φυσικά προϋποθέσεις για διάκριση και αναγνώριση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button