ΕνημέρωσηΟικονομία

Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Galaksias Portal News

Σχετικά με την επανένταξη των φορολογούμενων στις 120 δόσεις, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κάνοντας λόγο για «τακτοποίηση μίας εκκρεμότητας», ενώ ανέφερε ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης συμπλήρωσε: «Επειδή είχε υπάρξει ένα σύστημα εξαιρετικά αυστηρό την περίοδο που ήταν εδώ η τρόικα, κάποιοι φορολογούμενοι συμπολίτες μας, οι οποίοι εξακολουθούν να πληρώνουν μέχρι σήμερα, δεν έχουν αντιληφθεί ότι έχασαν τις δόσεις τους. Είναι μέσα στο σύστημα και κινδυνεούν να βγουν. Ερχόμαστε και τακτοποιούμε αυτή την εκκρεμότητα. Δίνουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους 230.000 οφειλέτες να πληρώσουν αυτά που χρωστούν και να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα οριστικά».

Ταυτόχρονα, διευκρίνισε: «Πρόκειται για εκκρεμμότητες όπως τις περιέγραψα και όχι επανεκκίνηση των δόσεων».

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο φορολογούμενοι που δεν αμφισβητούν το αποτέλεσμα των ελέγχων και αποδέχονται τον επιπλέον φόρο που τους έχει προσδιοριστεί θα έχουν εκπτώσεις σε πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Συμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χατζηδακη στον ΣΚΑΙ αν «ο φορολογούμενος αποδεχθεί την οφειλή στην αρχή της διαδικασίας θα έχει έκπτωση 50%, ενώ όσο καθυστερεί θα περιορίζεται η έκπτωση του προστίμου. Αν δεν ομολογήσει, θα πάει στο δικαστήριο και θα αποφανθεί η δικαιοσύνη».

«Το νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Θα λάβουμε υπόψιν όλες τις απόψεις», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, και επισήμανε ότι «το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ενώ θα έχει ψηφιστεί μέχρι τις 20 Απριλίου».

Αναφερόμενος στον εξωδικαστικό μηχανισμό τόνισε ότι «τους τελευταίους μήνες λειτουργεί πάρα πολύ καλά» και «μέχρι τώρα έχουν κλείσει υποθέσεις για χρέη 29 δισ. ευρώ και σχεδόν 30.000 συμπολίτες μας έχουν καλυφθεί από τις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού».

To άρθρο Χατζηδάκης: Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button