ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Επικεφαλής η Αργεντινή, 50η η Ελλάδα στην κατάταξη της FIFA – Galaksias Portal News

Συνολικά 174 αγώνες, διεξήχθησαν στις τέσσερις… γωνιές του πλανήτη, στο πιο πρόσφατο «παράθυρο» για αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου. Οι ασιατικές ομάδες συμμετείχαν στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, ενώ στην Concacaf έγινε η τελική φάση του Nations League.

Στην Ευρώπη, διεξήχθησαν οι τελικοί των play off, με την εθνική Ελλάδας ν’ αποκλείεται στα πέναλτι από τη Γεωργία (κ.α. και παρ. 0-0) και να χάνει το «εισιτήριο» για το Euro 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες αυτές οι αναμετρήσεις, είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια κατάταξη, που διατηρεί η FIFA και κυρίως στο top 10.

Η Αργεντινή παραμένει επικεφαλής, ακολουθούμενη από την Γαλλία, ενώ το Βέλγιο επέστρεψε στο άτυπο «βάθρο», μπροστά από την Αγγλία, Παράλληλα, η Βραζιλία συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα, ενώ έπονται η Πορτογαλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Κροατία, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 50η θέση.

Οι ομάδες των ΗΠΑ (11η, άνοδος 2 θέσεων), της Κολομβίας (12η, 2), της Ουκρανίας (22η, 2) και της Πολωνίας (28η, 2) βελτίωσαν τη θέση τους, όπως επίσης, η Τσεχία (36η, 4), η Παλαιστίνη (93η, 4) και το Κιργιστάν (100η, 4).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button