ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Χτίζει την καριέρα για τα ταλέντα του μέλλοντος – Galaksias Portal News

Η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τη ζωή όλων, από την καθημερινότητα μέχρι τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Θετικά και δημιουργικά, ανοίγοντας νέους δρόμους έμπνευσης, γνώσης, εμπειρίας. Συνδυάζοντας ένα χόμπι, ένα ταλέντο ή ένα πτυχίο, ακόμη και κλασικών σπουδών, με το πάθος για την τεχνολογία, μια νέα καριέρα μπορεί να ανοιχτεί για τους νέους, που δεν λένε όχι σε ευκαιρίες και προκλήσεις.

Αυτό το «ναι» σε μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να κάνουν το πρώτο επαγγελματικό τους βήμα με οδηγό τις τεχνολογικές εξελίξεις έχουν πει ήδη 400 νέοι και νέες μέσα από το πρόγραμμα Vodafone Discover Graduate Program, το οποίο συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια από την έναρξή του.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων της Vodafone Ελλάδας δίνει κάθε χρόνο την ευκαιρία σε νέα άτομα, χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, να ξεκινήσουν το επαγγελματικό τους ταξίδι μέσα στην εταιρεία, δίπλα σε επαγγελματίες με εμπειρία, σε διαφορετικά τμήματα της Vodafone.

Όσα άτομα συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν αυτό που τους αρέσει, αυτό που τους παθιάζει και τους κινητοποιεί, ερχόμενοι σε επαφή με νέες τεχνολογίες και νέες ειδικότητες. Την ίδια στιγμή έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε πόρους εκπαίδευσης, σε νέες ευκαιρίες καριέρας, αλλά και σε προγράμματα upskilling και reskilling, απαραίτητα στον κόσμο της εργασίας, που δεν μένει στατικός, αλλά αλλάζει ραγδαία.

Το Vodafone Discover απευθύνεται σε απόφοιτους Ανώτερων και Πολυτεχνικών Σχολών, σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίοι έχουν πάθος για την τεχνολογία και ονειρεύονται να ηγηθούν σε θέσεις εργασίας του μέλλοντος. Το πρόγραμμα προσφέρει πέντε διαφορετικές κατευθύνσεις, ενός ή δύο ετών, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις σπουδές των υποψηφίων.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα γίνονται μέλη μίας ομάδας από την πρώτη μέρα και εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Ενδυναμώνονται ως επαγγελματίες, αποκτούν αυτοπεποίθηση και μπορούν να λαμβάνουν πρωτοβουλίες που θα τους εξελίξουν ταχύτερα. Μπορούν να δουν τις ιδέες τους να υλοποιούνται και έχουν τη δυνατότητα ανέλιξης εντός του οργανισμού μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Επίσης, έχουν την υποστήριξη και την ευελιξία που χρειάζονται, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής, μέσα από ανταγωνιστικές παροχές. Η Vodafone προσφέρει υβριδικό τρόπο εργασίας, απεριόριστη πρόσβαση σε εκπαιδεύσεις, εξοπλισμό για εργασία από το σπίτι, μοντέρνες εγκαταστάσεις, δυνατότητα εργασίας από το εξωτερικό για έως 20 μέρες το χρόνο, προνόμια που απολαμβάνουν από τα πρώτα τους κιόλας βήματα.

Με αυτόν τον τρόπο, το Vodafone Discover Graduate Program καλλιεργεί το ταλέντο, επενδύει στις νέες δεξιότητες και ιδέες και συνεισφέρει στο να αποτελεί η Vodafone κορυφαίο επαγγελματικό προορισμό για τους πιο περιζήτητους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Κάπως έτσι άλλαξε και η ζωή του Ιωάννη Αντωνάτου, που μπήκε στο Πρόγραμμα Vodafone Discover πριν από τέσσερα χρόνια, ως απόφοιτος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Ο Ιωάννης νόμιζε ότι το μέλλον του είναι να επισκευάζει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μέχρι που ξεκίνησε να εργάζεται στη Vodafone με το Πρόγραμμα Discover, δίπλα σε εξαιρετικούς μηχανικούς δικτύου και λογισμικού.

 

Στην αρχή, εργάστηκε ως μηχανικός δικτύου και μέσα σε 2 χρόνια εξελίχθηκε σε Solution Architect, μπαίνοντας πιο βαθιά στις ψηφιακές τεχνολογίες, καθώς ανέλαβε το σχεδιασμό ψηφιακών λύσεων, δουλεύοντας δίπλα σε μια έμπειρη ομάδα προγραμματιστών. «Μέσα από το Πρόγραμμα Vodafone Discover, είχα τη ευκαιρία να μάθω νέες τεχνολογίες και να δημιουργώ λύσεις με μεγάλο αντίκτυπο. Η Vodafone άκουσε τα “θέλω” μου και με βοήθησε να αναπτυχθώ και να κερδίσω το επόμενό μου βήμα στην κατεύθυνση που με εκφράζει καλύτερα», αναφέρει ο Ιωάννης.

Σήμερα είναι Digital Product Owner, «μαέστρος μιας φανταστικής ομάδας», όπως λέει ο ίδιος, και η δουλειά τους είναι με τη χρήση agile μεθοδολογίας να φροντίζουν για την τεχνική εξέλιξη του Vodafone e-shop.

Περισσότερες πληροφορίες για το Vodafone Discover Graduate Program στο https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/kariera/eukairies-karieras-gia-neous/discover-graduate-program/

To άρθρο Vodafone Discover Graduate Program: Χτίζει την καριέρα για τα ταλέντα του μέλλοντος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button