Τρόπος Ζωής

Μένει ακόμη μακρύς δρόμος για να επιτευχθούν οι στόχοι του πολέμου με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας – Galaksias Portal News

Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας Χερτσί Χαλεβί φάνηκε να αποκλείει χθες Τρίτη κάθε ενδεχόμενο ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας να τερματιστεί σύντομα.

«Τα αποτελέσματά μας είναι εξαίρετα. Αλλά μένει ακόμη μακρύς δρόμος να διανύσουμε ώσπου να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους σκοπούς του πολέμου», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να πλησιάσει το Ισραήλ στην επίτευξη των στόχων του, συνέχισε ο ανώτατος αξιωματικός, ο ηγέτης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο Γιαχία αλ Σινουάρ, θα πρέπει να «εξαλειφθεί», όπως και πολλοί ακόμη ηγέτες, στελέχη και μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Είπε ακόμη πως αναμένει ότι οι ένα εκατ. και πλέον άμαχοι που έχουν καταφύγει στη Ράφα θα μπορέσουν να φύγουν, χωρίς να εξηγήσει προς ποια κατεύθυνση.

Οι 130 και πλέον ισραηλινοί όμηροι που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς, εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως τουλάχιστον 31 εξ αυτών πιστεύεται πως είναι νεκροί, πρέπει να ανακτήσουν την «ελευθερία τους», ανέφερε ακόμη ο κ. Χαλεβί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην επιχείρηση απελευθέρωσης δυο Ισραηλινοαργεντινών ομήρων, ο επικεφαλής του επιτελείου ανέφερε πως τέτοιες διεξάγονται «κάθε εβδομάδα», όμως κάποιες «δεν είναι επιτυχείς, ή αποτυγχάνουν», προσθέτοντας πως «δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε και θα το κάνουμε με υπεύθυνο τρόπο».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button