ΕνημέρωσηΟικονομία

Έσπασε τα κοντέρ η ζήτηση για το 27% των μετοχών – Galaksias Portal News

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε το placement για τη διάθεση του 27% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Το βιβλίο προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς (διεθνές και ελληνικό) έκλεισε στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, με την τιμή προσφοράς των μετοχών να διαμορφώνεται στο άνω εύρος των 4 ευρώ.

Νωρίτερα, είχε συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΧΣ και αποφάσισε να δώσει εντολή στους διαχειριστές να ενημερώσουν τους επενδυτές ότι πιθανότατα προσφορές κάτω από τα 4 ευρώ δεν θα ληφθούν υπόψη στη διαδικασία κατανομής.

Σημειώνεται ότι οι εγχώριοι επενδυτές δεν μπορούσαν να εγγραφούν για τιμή κατώτερη των 4 ευρώ, όπως είχε ανακοινωθεί την Δευτέρα 4 Μαρτίου, όταν άνοιξε το βιβλίο προσφορών και ανακοινώθηκε εύρος τιμής διάθεσης από 3,70 έως 4 ευρώ.

Η μεγάλη ζήτηση μετοχών οδήγησε σήμερα το ΤΧΣ να κάνει μια πρώτη ανακοίνωση ότι περιορίζει το εύρος της τιμής διάθεσης στα 3,90 – 4 ευρώ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για υπερκάλυψη του placement μέχρι και κατά 10 φορές. Για τις προσφορές από εγχώριους επενδυτές στο ελληνικό βιβλίο, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προσφορές άνω του 1 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο του placement, οι ανακοινώσεις για την τελική τιμή διάθεσης των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, όπως θα διαμορφωθεί από το εύρος των προσφορών, καθώς επίσης και το αποτέλεσμα της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς, θα γίνουν την Πέμπτη 7 Μαρτίου.

Η πίστωση των προσφερόμενων μετοχών στις μερίδες των επενδυτών και στους λογαριασμούς αξιογράφων θα γίνει στις 11 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι 337.599.150 μετοχές (27%) της Τράπεζας Πειραιώς, κυριότητας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα διατεθούν:

  • στην Ελλάδα, σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές, με δημόσια προσφορά, έως 41.262.118 κοινές μετοχές.
  • εκτός Ελλάδας μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε πρόσωπα που εύλογα θεωρείται ότι είναι ειδικοί θεσμικοί αγοραστές στις ΗΠΑ, και ορισμένους άλλους ειδικούς επενδυτές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ΤΧΣ είχε ανακοινώσει την κατανομή των αρχικά προσφερόμενων μετοχών (22%) μεταξύ της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς και της Διεθνούς Προσφοράς ως εξής:

  • 15%, που αντιστοιχεί στο 41.262.118 των αρχικά προσφερόμενων μετοχών, θα κατανεμηθεί σε επενδυτές που συμμετέχουν στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά.
  • 85%, που αντιστοιχεί στο 233.818.671 των Αρχικά Προσφερόμενων Μετοχών, θα κατανεμηθεί σε επενδυτές που συμμετέχουν στη Διεθνή Προσφορά.

To άρθρο Τράπεζα Πειραιώς: Έσπασε τα κοντέρ η ζήτηση για το 27% των μετοχών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button