Επικαιρότητα

Έγκλημα διαρκείας | Neakriti – Galaksias.com

Οποιος έχει αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα Υγείας, όποιος έχει δικό του άνθρωπο να δίνει μάχη με τον καρκίνο, γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι πρόκειται για «Γολγοθά», που γίνεται ακόμα πιο σκληρός στη ναρκοθετημένη από την επιχειρηματική δράση «δημόσια Υγεία»

Η απόγνωση του 72χρονου καρκινοπαθούς , που έβαλε τέλος στη ζωή του, μην αντέχοντας άλλο τους πόνους, και ενώ επί ενάμιση μήνα δεν ξεκινούσε η θεραπεία του, περιγράφει με τον πιο τραγικό τρόπο την κατάσταση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ασθενείς και χρόνιοι πάσχοντες στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Οσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με ακροβασίες και χυδαιότητες, σαν αυτές του υπουργού Υγείας, η πραγματική εικόνα δεν κρύβεται.

Οποιος έχει αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα Υγείας, όποιος έχει δικό του άνθρωπο να δίνει μάχη με τον καρκίνο, γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι πρόκειται για «Γολγοθά», που γίνεται ακόμα πιο σκληρός στη ναρκοθετημένη από την επιχειρηματική δράση «δημόσια Υγεία».

Θεραπείες που καθυστερούν να ξεκινήσουν, διαγνωστικές εξετάσεις που δεν μπορούν να γίνουν στα δημόσια νοσοκομεία – οπότε τις κάνει μόνο όποιος έχει να πληρώσει στους ιδιώτες – φαρμακευτικά σκευάσματα που για να τα εξασφαλίσει ο ασθενής, χρειάζεται να τα βάλει με «θεούς και δαίμονες».

Δημόσια νοσοκομεία που στέλνουν τους ίδιους τους ασθενείς στη «γύρα» να βρουν το φάρμακο και να το φέρουν για τη θεραπεία τους, με αποτέλεσμα να γίνεται καθαρά «ατομική» η ευθύνη της σωτηρίας τους.

Οικογένειες ολόκληρες ξενιτεύονται για μήνες, αφού νοσοκομεία στην επαρχία αδυνατούν να τους εξυπηρετήσουν. Αλλες αναγκάζονται να πουλήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα δυσβάστακτα κόστη. Ολα αυτά συνθέτουν τη σύγχρονη βαρβαρότητα και έχουν φαρδιά – πλατιά μία και μόνο υπογραφή: «Υγεία – εμπόρευμα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σκεύασμα που δεν έβρισκε ο 72χρονος, ήταν σε έλλειψη στη χώρα μας, αφού η τιμή του δεν ξεπερνάει τα 12 ευρώ. Οπότε η «αγορά» δεν ήταν τόσο …ελκυστική για τους ομίλους του Φαρμάκου. Η «λύση» που προβάλλεται, όμως, είναι να ακριβύνουν τα φάρμακα και να δοθούν κίνητρα στους βιομηχάνους και τους εμπόρους του κλάδου!

Ο ίδιος ασθενής καθυστέρησε για πάνω από μήνα να κάνει την απαραίτητη εξέταση (pet-scan) για να ξεκινήσει το κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα, επειδή – όπως έλεγε ο Αδ. Γεωργιάδης – πρόκειται για «πολύ ακριβή εξέταση». και όπως λέει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ κοστίζει πολυ η μεταφορά του φαρμάκου Γι’ αυτό η Κρήτη διαθέτει μόνο ένα τέτοιο μηχάνημα…

Αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που έκανε η διοίκηση πριν ένα χρόνο περίπου να κόψει προγραμματισμένες εξετάσεις αίματος εντός του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού ,την οποία πήρε πίσω μετά την κατακραυγή του κόσμου

Χιλιάδες ζωές λοιπόν συντρίβονται στις μυλόπετρες του κέρδους. Και αν ο ασθενής τη γλιτώσει από τα εξαφανισμένα φάρμακα, λόγω «μη ανταγωνιστικής τιμής», θα βρει τελικά τείχος στις πανάκριβες εξετάσεις, δίνοντας μάχη με τον χρόνο, αφού κάθε μέρα που περνάει είναι κρίσιμη.

Πάνω στο έδαφος της εμπορευματοποίησης, όπου η Υγεία αντιμετωπίζεται από το κράτος με όρους κόστους – οφέλους, βρίσκουν έδαφος και αναπτύσσονται προτάσεις απευθείας από τον μεσαίωνα, όπως να αφήνονται χωρίς θεραπείες καρκινοπαθείς τελικού σταδίου «γιατί δεν συμφέρει, αφού έτσι κι αλλιώς θα πεθάνουν», ή να προωθηθεί η «υποβοηθούμενη αυτοκτονία» για να μην ταλαιπωρούνται.

Πάνω εκεί «κουμπώνουν» και οι έρευνες που δείχνουν ότι παρόλο που αναπτύσσονται διαρκώς πολλά υποσχόμενες και καινοτόμες γονιδιακές θεραπείες για τον καρκίνο, ο κίνδυνος θνητότητας θα αυξηθεί κατά 25% τα επόμενα χρόνια εξαιτίας καθυστερήσεων στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Ενδεικτικά στη χώρα μας, πριν από μερικούς μήνες έκλεισε το φαρμακείο του «Μεταξά», όταν αρρώστησε ο ένας και μοναδικός εργαζόμενος, που έχει την ευθύνη για σχεδόν 120 χημειοθεραπείες τη μέρα! Ενώ πανελλαδικά λειτουργούν λιγότερα από τα μισά ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα που προβλέπονται από τα διεθνή στάνταρ.
Η εγκληματική αυτή κατάσταση θα χειροτερέψει με τα «νοσοκομεία ΑΕ» που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, και την πολιτική της «αυτοχρηματοδοτούμενης επιχειρηματικής μονάδας» που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα εμπλουτίζεται με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία κ.ο.κ.
Είναι λοιπόν ζήτημα ζωής και θανάτου για τον λαό να αντιπαλέψει αυτό το έγκλημα διαρκείας, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Αποδυναμώνοντας τόσο τη ΝΔ όσο και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, που ενισχύουν την εμπορευματοποίηση, και ισχυροποιώντας το ΚΚΕ, που όχι μόνο την αποκαλύπτει, αλλά προβάλλει και τη διέξοδο για ένα σύστημα Υγείας στο ύψος των λαϊκών αναγκών και των δυνατοτήτων που προσφέρει σήμερα η πρόοδος της επιστήμης, για απρόσκοπτη και δωρεάν πρόσβαση όλων, χωρίς η υγεία να εξαρτάται από την τσέπη τους.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button