ΑθλητικάΕνημέρωση

Τα Νέα της Πιάτσας #407 – Galaksias Portal News

Τώρα που η αγορά ομαλοποιήθηκε και οι γραμμές παραγωγής τροφοδοτούν τις εισαγωγικές εταιρίες, τη μερίδα του λέοντος θα κερδίσουν αυτές οι εταιρίες που έχουν καλή ποιότητα, σωστές τιμές, άριστη οργάνωση στο δίκτυό τους και φυσικά καλά χρηματοδοτικά προγράμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ καλά ξεκίνησε φέτος η Citroen στην Ελλάδα. Κατέκτησε την τρίτη  θέση στο σύνολο των ταξινομήσεων για τον πρώτο μήνα του έτους, με 1.376 αυτοκίνητα (επιβατικά και επαγγελματικά) και μερίδιο 10,1%. Τον Ιανουάριο ταξινομήθηκαν 1.064 Citroën C3 που σημαίνει ότι το γαλλικό αυτοκίνητο κατέκτησε ποσοστό 29% στην κατηγορία B.  Αντίστοιχα, την πρώτη θέση κατέκτησε το C3 Enterprise  στην κατηγορία των μικρών VAN με ποσοστό 67,8%!

Πριν κλείσει ο Ιανουάριος 2024, η Citroën με το πρόγραμμα CITROËN WINTER SALES, προσφέρει, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, ειδικές εκπτώσεις σε όλα τα μοντέλα της,  δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να αποκτήσουν τώρα το Citroёn της επιλογής τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το Mokka-e η Opel κέρδισε την 1η θέση των πωλήσεων στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων . Η γερμανική εταιρεία σημείωσε μερίδιο αγοράς 14,9%.  Το 2024 αποτελεί έτος-ορόσημο για την Opel, αφού σηματοδοτεί την επέτειο των 125 χρόνων της Γερμανικής εταιρείας στην κατασκευή αυτοκινήτων. Η Opel θα γιορτάσει την επέτειο αυτή προσφέροντας μια πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα, καθώς, μέχρι το τέλος του έτους, κάθε μοντέλο Opel θα διαθέτει τουλάχιστον μία ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Η σημαντική εμπορική επιτυχία της Opel οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στο Opel Mokka-e. Το τολμηρό SUV, στην αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση, βρέθηκε στην 1η θέση των πωλήσεων στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στην δημοφιλή κατηγορία των B-SUV, σημειώνοντας μερίδιο αγοράς 35%!

Η Opel, πιστή στην αποστολή της να κάνει προσιτή την καινοτομία στους πελάτες της,  προσφέρει αυτή την περίοδο το ελκυστικό πρόγραμμα “Απόσυρσης & Ανταλλαγής”.

Το Volkswagen Amarok ψήφισαν οι γυναίκες δημοσιογράφοι ως το καλύτερο τετρακίνητο και pick-up για το 2024.Μια 75μελής κριτική επιτροπή γυναικών δημοσιογράφων αυτοκινήτου από όλο τον κόσμο εντυπωσιάστηκε από τις δυνατότητες του «4×4 & Pick-up» της VW και έδωσε το βραβείο «Women’s Worldwide Car of the Year» στο Amarok. Το Amarok της VW είναι ο νικητής μιας από τις πέντε κατηγορίες από τις οποίες προκύπτει ο κυρίως τίτλος για το «Καλύτερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην ψηφοφορία του Μαρτίου

Εξετάζοντας ένα σύνολο 62 νέων μοντέλων επέλεξαν τους νικητές σε πέντε κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του Amarok της Volkswagen Commercial Vehicles ως το καλύτερο «4×4 & Pick-up». Χάρη σε αυτή την διάκριση, το Μάρτιο του 2024, το Amarok έχει επίσης την ευκαιρία να λάβει τον τίτλο του «Καλύτερου Αυτοκινήτου στον Κόσμο», στην τελική ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής.

Οι βρετανικές MG Motor και η Arsenal ανακοίνωσαν μια έξυπνη συνεργασία. Οι παίκτες θα μετακινούνται με αυτοκίνητα της MG και η MG θα κάνει την παρουσία της στο Emirates Stadium και στο Meadow Park του Λονδίνου.

Οι  παίκτες και οι παίκτριες της Arsenal θα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους αυτοκίνητα της MG για τα επόμενα δυο χρόνια. Γιορτάζοντας φέτος την 100η επέτειό της, η MG θα υποστηρίξει τις ανδρικές και γυναικείες ομάδες της Arsenal, ενός εκ των σημαντικότερων βρετανικών ποδοσφαιρικών clubs στον κόσμο και οι φίλοι της MG θα έχουν την ευκαιρία να δουν το ένδοξο έμβλημα της βρετανικής MG στο Emirates Stadium και στο Meadow Park του Λονδίνου.

Από την 1η Φεβρουαρίου η νέα Ford Mustang με το πρωτοποριακό ψηφιακό cockpit και τον προηγμένο, V8 κινητήρα, είναι διαθέσιμη για παραγγελία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Για τους λάτρεις των υψηλών επιδόσεων, η Ford προτείνει τη νέα Mustang στις εκδόσεις coupe και convertible που έχουν πιο αιχμηρή σχεδίαση, επαναστατική ψηφιακή εμπειρία, και βελτιωμένες ικανότητες και επιδόσεις στην πίστα. Από σήμερα η νέα Mustang με τον V8 κινητήρα είναι διαθέσιμη και μπορείτε να κάνετε παραγγελία και στις δύο εκδόσεις coupe η  convertible. Για όσους θέλουν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους υπάρχει η έκδοση Dark Horse, είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Οι τιμές ξεκινούν από 76.295 για την έκδοση Fastback GT με τους 446 ίππους και 96.061 ευρώ για την Fastback Dark Horse με 454 ίππους.

Η Dacia πρόκειται από το 2025 να μπει στους δύσκολους αγώνες και για αρχή θα λάβει μέρος στο Ράλι Dakar και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι Raid (W2RC). Με το Sandrider, ένα πρωτότυπο μοντέλο θα αντιμετωπίσει μερικά από τα πιο απαιτητικά και πιο σκληρά εδάφη του κόσμου. Οι οδηγοί που θα χρησιμοποιήσει είναι οι καλύτεροι. Sébastien Loeb- Fabian Lurquin, Cristina Gutierrez Herrero- Pablo Moreno Huete και Nasser Al-Attiyah- Mathieu Baumel.

Η Volkswagen ξεκίνησε την επετειακή χρονιά του Golf με έναν ξεκάθαρα σπορ και πολύ θεαματικό τρόπο στον αγώνα Ice Race στο Zell am See στην Αυστρία. Το νέο Golf, το οποίο θα λανσαριστεί εφέτος γιορτάζοντας τα 50ά γενέθλιά του, έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στην παραδοσιακή εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού πάνω σε πάγο και χιόνι. Η Volkswagen έδωσε επίσης μια πρώτη γεύση από το πιο σπορ μοντέλο της γκάμας: το Golf R, με κίνηση σε όλους τους τροχούς, το οποίο αν και καμουφλαρισμένο έδειχνε αναμφισβήτητα πιστό στην παράδοση των μοντέλων R. Η παγκόσμια πρεμιέρα της μελλοντικής ναυαρχίδας του Golf θα γίνει στα μέσα του 2024.

Φαίνεται πως το πρόβλημα με το παρκινγκ αρχίζει να επηρεάζει και τους πεζούς πλέον. Δεκάδες είναι οι φωτογραφίες που μας στέλνουν αναγνώστες με αυτοκίνητα παρκαρισμένα μισά στο πεζοδρόμιο – μισά στο δρόμο, κόβοντας κάθετα κάθε απόπειρα να περάσει πολίτης χωρίς να βρεθεί στο δρόμο.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από τα Πατήσια και το Γαλάτσι, σε άκρως πυκνοκατοικημένες περιοχές όπου τα παρκινγκ είναι πρόβλημα. Πλέον πολλοί οδηγοί παρκάρουν μπροστά από τα ιδιωτικά παρκινγκ κάθετα, κλείνοντας κάθε πρόσβαση, τόσο στο γκαράζ όσο και στους περαστικούς.

Μία μητέρα με ένα καρότσι, είναι υποχρεωμένη να κατεβεί στο δρόμο και να αφήσει οποιαδήποτε ασφάλεια προσφέρει το πεζοδρόμιο, επειδή κάποιοι θεωρούν ότι το αυτοκίνητο τους είναι… μηχανάκι;

Μετά από 4,5 χρόνια συνεργασίας με τον Όμιλο Συγγελίδη η Μαρία Κατσαρέα αποχώρησε. Είχε ξεκινήσει με την ομάδα που θα αναβίωνε τη Mazda στην Ελλάδα. Με ανακοίνωσή της η Μαρία Kατσαρέα αναφέρει:

« Μέσα από δυσκολίες, αντιξοότητες και συνεχείς προκλήσεις είδαμε την θρυλική μάρκα από τη Χιροσίμα να ορθώνει το ανάστημα της, να ξεχωρίζει και να γοητεύει τους Έλληνες petrolhead με τον αντισυμβατικό χαρακτήρα της. Ήταν μεγάλη μου τιμή που όλο αυτό το διάστημα ανέπνεα τις αξίες και τη φιλοσοφία μιας αντικομφορμιστικής και αξιαγάπητης μάρκας. Περήφανη και γεμάτη γνώσεις από αυτό το ταξίδι, ήρθε πλέον η στιγμή να γίνει ένα επόμενο βήμα. Σας ευχαριστώ όλους για την υπέροχη συνεργασία. Ευχαριστώ τη Διοίκηση του Ομίλου Συγγελίδη που μου έδωσε την ευκαιρία να συμβάλω στην αναβίωση της Mazda. Ήρθε η ώρα από εδώ να ολοκληρώσω ένα ταξίδι 24 ετών στο χώρο του αυτοκινήτου. Κάθε στιγμή αυτής της πορείας, συνθέτουν το παζλ των γνώσεων και των εμπειριών μου και με οδηγούν στην επόμενη μέρα. Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε υγεία και να δουλεύετε με πάθος και δημιουργία».

Το νέο ΚΤΕΟ βρίσκεται στο 6ο χλμ Ε.Ο. Κιλκίς-Θεσσαλονίκης στην Κρηστώνη Κιλκίς, Τ.Κ. 61100, διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου σε επιβατικά οχήματα έως 3,5 τόνων. Διενεργούνται επίσης ειδικοί τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων, όπως έλεγχοι εκπαιδευτικών οχημάτων και έλεγχοι διασκευών (LPG, CNG).

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button