ΕνημέρωσηΠολιτική

Τουρνέ Κασσελάκη στις εκπομπές του ΑΝΤ1 και οι ιδιαίτερες κάλτσες με τους αστακούς

Λίγο πριν παρουσιαστεί στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μια τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση, ενώ αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν οι κάλτσες που φορούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχαν πάνω σχέδια με αστακούς… Μάλιστα εμφανίστηκε και στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις εταιρείες που είχε μέχρι πρόσφατα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως πλέον δεν έχει ενεργές εταιρείες στο όνομά του και πως το τοπίο δεν είναι καθόλου θολό.

Σημείωσε πως εξάλλου και ο Γιώργος Λιάγκας που παρουσίασε το ρεπορτάζ για τα αστακοκάραβα αναφέρθηκε στην επιχειρηματική δραστηριότητα «που είχα πριν ασχοληθώ με την πολιτική».

Σε αυτό το σημείο τόνισε πως «δεν περίμενα να γίνω πρόεδρος του κόμματος, δεν είχα σκοπό να αφήσω την καριέρα μου» και συμπλήρωσε: «Μπήκα στην αρένα για να καλυφθεί το πολιτικό κενό μετά τις τελευταίες εκλογές».

Επανέλαβε ότι ο νόμος που αφορά τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό πρέπει να αλλάξει και ότι μη αλλάζοντας αυτόν τον νόμο, ουσιαστικά η ΝΔ ζητά την ψήφο των αποδήμων αλλά τους απαγορεύει τη συμμετοχή τους στην ενεργή πολιτική. Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει αναθέσει σε μια ομάδα, μέσα από τα όργανα του κόμματος να συνθέσουν μια «πολιτική πρόταση για τη διαφάνεια στα κόμματα», αφήνοντας μάλιστα αιχμές για το «πόθεν έσχες» της ΝΔ και τονίζοντας την ανάγκη να διερευνηθεί το πως πληρώνονται οι συνεργάτες του πρωθυπουργού και πως ξεπληρώνει η ΝΔ τα χρέη της που είναι «μισό δισεκατομμύριο» και, όπως είπε, «αυξάνεται». «Έπρεπε να είναι ηλεκτρονικές οι συναλλαγές και οι δωρεές δημόσιες», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση από ποια εταιρεία δάνεισε τα λεφτά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος υπεραμύνθηκε της απόφασής του λέγοντας πως έπρεπε να γίνει για να κάνουν Χριστούγεννα οι άνθρωποι της Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει δανείσει ποτέ στο κόμμα του; Ορκωτοί λογιστές να κάνουν μια ανάλυση» και συμπλήρωσε πως η Ν.Δ. έχει χρέος μισό εκατομμύριο ευρώ. 

 

Σε άλλο σημείο τόνισε πως την τελική ερώτηση για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές θα πάρουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο ίδιος: «Την απόφαση για το ποιοι θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την πάρω εγώ, η γνώμη του προέδρου θα είναι δευτερεύουσα, έναντι των μελών του κόμματος».

Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε πως πλέον πρόκειται για ένα «ιδεολογικά συμπαγές» κόμμα και ότι το νέο Εκτελεστικό Γραφείο «δουλεύει καλά και αποδίδει», ενώ σημείωσε ότι «διάφορα στελέχη» έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες στη βάση των ιδεών του, που βρίσκονται σε εξέλιξη με «προθεσμίες διεκπεραίωσης».

Για την πορεία του στην Αριστερά τόνισε πως: «Ο πατέρας μου μεγάλωσε πολύ φτωχός και αργότερα διέπρεψε στο χώρο της ναυτιλίας και ήταν πάντα ΠΑΣΟΚ. Ο παππούς μου με τον οποίο μεγάλωσα ήταν ΚΚΕ. Η οικογένειά μου δεν άγγιξε ποτέ τον χώρο της δεξιάς».

Ο ίδιος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τον εξέφραζε την περίοδο ’16 – ’19 αλλά όχι το πρώτο μισό του 2015: «Αφήσαμε 37 δις στα ταμεία, ο κ. Τσίπρας ήταν ένας πολύ καλός πρωθυπουργός». Σε ερώτηση αν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λάθη, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε θετικά, ωστόσο δεν απάντησε σε ερώτηση ποια λάθη ήταν αυτά.

Επανέλαβε την άποψή του ότι ο στρατός πρέπει να γίνει επαγγελματικός και η υποχρεωτική θητεία να είναι «πολύ μικρότερη» και να είναι «κοινωνική», δηλαδή ανάλογα με το επάγγελμα του, ο καθένας να προσφέρει κάτι στην χώρα του. Χαρακτήρισε μάλιστα, «ανήθικο» το γεγονός ότι οι φαντάροι πληρώνονται λιγότερα από 8 ευρώ το μήνα.

Σχετικά με τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη σημείωσε πως χαίρουν της εμπιστοσύνης του και όπως είπε: «Έχουμε ανοίξει έναν νέο κύκλο στον ΣΥΡΙΖΑ» και δεν έκρυψε το γεγονός ότι έχει διαφωνήσει ανοιχτά με τον Παύλο Πολάκη.

Τι είπε για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

Σχετικά με την παρέμβαση Τσίπρα λίγο πριν το κρίσιμο συνέδριο ο ίδιος είπε πως σε τελική ανάλυση: «Δεν άλλαξε κάτι με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα».

Τόνισε στη συνέχεια πως: «Δεν με φύτεψε ο Αλέξης, μόνος μου κέρδισα, έλιωσα παπούτσια σε όλη τη χώρα».

Αποκάλυψε πως ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε πως πάντα συμπορευόμαστε με τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως το κόμμα πέρασε από μία φάση.

Όσον αφορά το πού βάζει τον πήχη για τις ευρωεκλογές, είπε πως «πάμε για την ανατροπή» , ωστόσο, σημείωσε «είναι άλλο το διακύβευμα στις ευρωεκλογές» και αυτό που μετράει για τον πολίτη είναι να «έρθει άλλη κυβέρνηση που δεν τον χειραγωγεί».

Παραπέμποντας στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε την Τρίτη ο ίδιος για ένα νέο φορολογικό πλαίσιο, υπογράμμισε ότι αυτό «δείχνει κυβερνησιμότητα» και μια «προοδευτική εναλλακτική πρόταση», καθώς «αλλάζει το μίγμα της οικονομικής πολιτικής», αυξάνοντας τη φορολογία για τα μερίσματα και μειώνοντας τη φορολογία στα χαμηλά εισοδήματα. «Χρειαζόμαστε μια φορολογία κοινής λογικής, ένα σταθερό πλαίσιο για μια δεκαετία», δήλωσε, ενώ σχολίασε πως αυτά τα μέτρα που προτείνει «όχι μόνο βγαίνουν, αλλά θα προκαλέσουν έκρηξη ανάπτυξης».

Κατηγόρησε μάλιστα, την κυβέρνηση ότι ο λόγος που δεν τα εφαρμόζει είναι ότι βασίζεται σε «συμφέροντα».

Κλείνοντας, χαρακτήρισε «πολύ καλή συμφωνία για την χώρα, τη συμφωνία των Πρεσπών» και εξήρε το ρόλο του τότε υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και σε αυτές τις διαπραγματεύσεις αλλά και στο κυπριακό.

Μόλις τέλειωσε η συνέντευξη ο Γιώργος Παπαδάκης ζήτησε από τον Κασσελάκη να σηκωθεί από την καρέκλα για να δείξει τις ιδιαίτερες κάλτσες του με τους αστακούς. 

Περιπολία… στον ΑΝΤ1

Αμέσως μετά τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Γιώργο Παπαδάκη, ο ίδιος βρέθηκε και στο… γειτονικό πλατό του Γιώργου Λιάγκα, όπου βγήκε στις κάμερες κατά την έναρξη της εκπομπής. Ο Γιώργος Λιάγκας άδραξε την ευκαιρία και έδειξε στην κάμερα τις κάλτσες με τους αστακούς του Στέφανου Κασσελάκη. 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button