Τρόπος Ζωής

Το μυθικό νέο συμβόλαιο του Leclerc με τη Ferrari – Δείτε πόσα θα παίρνει κάθε χρόνο o Μονεγάσκος

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όπως είχαμε κάνει γνωστό σε προηγούμενο άρθρο μας, ο Charles Leclerc θα συνεχίσει να είναι ο βασικός πιλότος της Ferrari στην Formula 1 για πολλά ακόμα χρόνια, καθώς ανανέωσε το συμβόλαιο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ετήσιες απολαβές 30 εκατ. ευρώ, χωρίς τα μπόνους

Η αναθεωρημένη μισθολογική δομή του Leclerc αντικατοπτρίζει την αναβαθμισμένη θέση του στην ομάδα και στο άθλημα γενικότερα. Με ετήσιο βασικό μισθό που εκτοξεύεται πλέον στα 30 εκατομμύρια δολάρια (μέχρι πέρυσι ήταν στα 24 εκατ. ευρώ), συμπληρωμένο από πιθανά μπόνους για επιτυχίες στην πίστα, οι οικονομικοί όροι υπογραμμίζουν την πίστη της Ferrari στον καθοριστικό ρόλο του Leclerc στις φιλοδοξίες της για το πρωτάθλημα.

Η διάρκεια του συμβολαίου, που επεκτείνει την παραμονή του Leclerc μέχρι τη σεζόν 2028, σηματοδοτεί την αμοιβαία δέσμευση για συνέχεια και επιτυχία. Παράλληλα περιλαμβάνει και ειδική ρήτρας ευέλικτης διακοπής μετά το 2026, επιτρέποντας στον Leclerc να επανεκτιμήσει τη θέση του με βάση την ανταγωνιστικότητα της ομάδας στον απόηχο των επερχόμενων κανονιστικών αλλαγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις του οδηγού: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που γνωρίζω ότι θα φοράω τη στολή της Scuderia Ferrari για αρκετές ακόμη σεζόν. Το να αγωνιστώ για αυτή την ομάδα ήταν το όνειρό μου από τότε που ήμουν τριών ετών όταν συνήθιζα να παρακολουθώ το Grand Prix του Μονακό από το παράθυρο του διαμερίσματος ενός φίλου μου στη St. Devote και πάντα έβλεπα τα κόκκινα μονοθέσια. Αυτή η ομάδα είναι η δεύτερη οικογένειά μου από τότε που εντάχθηκα στην Ακαδημία Οδηγών της το 2016 και έχουμε πετύχει πολλά μαζί, παλεύοντας μέσα στα δύσκολα τελευταία πέντε χρόνια. Ωστόσο, πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται και ανυπομονώ να ξεκινήσει η φετινή σεζόν, για να σημειώσω περαιτέρω πρόοδο και να είμαι ανταγωνιστικός σε κάθε αγώνα. Το όνειρό μου παραμένει αυτό της κατάκτησης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με τη Ferrari και είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια θα περάσουμε υπέροχες στιγμές μαζί και θα κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας».

Ενώ το μέλλον του Leclerc φαίνεται να είναι σταθερά εδραιωμένο στη Ferrari, η κατάσταση με τον team-mate Carlos Sainz παραμένει ρευστή. Οι διαπραγματεύσεις του Ισπανού οδηγού βρίσκονται σε εξέλιξη, εν μέσω εικασιών για πιθανή αλλαγή στην Audi, καθώς ο Γερμανός κατασκευαστής ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην F1 το 2026.

Η ιταλική ομάδα θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο στις 13 Φεβρουαρίου, πριν από τις δοκιμές προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθούν 21 έως 23 Φεβρουαρίου στο Sakhir πριν από το πρώτο Grand Prix του Μπαχρέιν, στις 29 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button