Κόσμος

Τερματίστε την επίθεση στη Γάζα για να σταματήσουμε τους βομβαρδισμούς – Galaksias.com

Ειδικότερα, ο Νασράλα δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα πως «την ημέρα που θα σταματήσουν οι πυροβολισμοί στη Γάζα, θα σταματήσουμε τους πυροβολισμούς στον νότο».

Ο ίδιος σχολίασε σκωπτικά τις διπλωματικές προσπάθειες που γίνονται με σκοπό την επίτευξη εκεχειρίας αναφέροντας πως «πολλές ξένες αντιπροσωπείες ταξίδεψαν στη Βηρυτό με “προτάσεις” για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στον νότιο Λίβανο, αλλά είπε πως φαίνεται να “είχαν μόνο έναν σκοπό, ο οποίος είναι: η ασφάλεια του Ισραήλ, η προστασία του Ισραήλ».

Κριτική στη γαλλική πρόταση για εκεχειρία

Παράλληλα, κριτική άσκησε σε στην γαλλική πρόταση που κατατέθηκε για την επίτευξη εκεχειρίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας παρέδωσε γραπτή πρόταση στη Βηρυτό η οποία καλεί τους μαχητές, περιλαμβανομένων εκείνων της επίλεκτης μονάδας της Χεζμπολάχ, Ραντουάν, να αποσυρθούν 10 χμ. από τα σύνορα, μεταξύ άλλων μέτρων, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Reuters.

Χωρίς να διευκρινίζει τη γαλλική πρόταση, ο Νασράλα είπε πως μία αντιπροσωπεία «παρουσίασε ένα έγγραφο ως μεσολαβητής».

«Διαβάζεις το έγγραφο, δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχει η ασφάλεια του Ισραήλ», σημείωσε.

«Αντίποινα» σε Ισραήλ αν ο πόλεμος επεκταθεί στο Λίβανο

Την ίδια ώρα, προειδοποίησε πως αν το Ισραήλ επεκτείνει τον πόλεμο στον Λίβανο, η οργάνωσή του θα κάνει το ίδιο.

Να σημειωθεί ότι, οι διασυνοριακοί βομβαρδισμοί έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή σε περίπου 200 ανθρώπους στον Λίβανο, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 170 μαχητών της Χεζμπολάχ, 10 Ισραηλινούς στρατιώτες και πέντε Ισραηλινούς αμάχους.

Τόνισε, δε, πως αν το Ισραήλ προκαλέσει πόλεμο εναντίον του Λιβάνου οι εκτοπισμένοι από το βόρειο τμήμα του «δεν θα επιστρέψουν» στα σπίτια τους, και πως οι αξιωματούχοι θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να «ετοιμάσουν καταφύγια, ξενοδοχεία, σχολεία και αντίσκηνα για δύο εκατομμύρια εκτοπισμένους από το βόρειο» Ισραήλ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button