ΑθλητικάΕνημέρωση

Η ποδοσφαιρική πανδαισία του Ρεάλ – Σίτι 3-3 και η ματσάρα του Λονδίνου – Galaksias Portal News

Η προημιτελική φάση του Champions League ξεκίνησε δίνοντας μας δυο απίστευτες «μάχες» Δέκα γκολ είδαμε κατά την πρώτη βραδιά των “8”, με τα Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι (3-3) και Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου (2-2) να μας αφήνουν με το στόμα ανοικτό.

Μια από τις πιο συναρπαστικές βραδιές στο Champions League -και μάλιστα στη φάση των προημιτελικών- μας έδωσαν τα Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι (3-3) και Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου (2-2). Το ποδόσφαιρο στα καλύτερά του!

Η κάτοχος του τροπαίου, Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 με ανατροπή στην… ανατροπή στο “Μπερναμπέου”. Με τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου το σκορ ήταν 2-1 για τη “βασίλισσα” παρότι η Σίτι είχε προηγηθεί μόλις στο 2′.

Αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος νοκ-άουτ αγώνας στα χρονικά του θεσμού με τρία γκολ στα πρώτα 15 λεπτά. Στο β΄ ημίχρονο οι πρωταθλητές Ευρώπης ανέκτησαν το προβάδισμα με δύο «απανωτά» καταπληκτικά γκολ των Φόντεν, Γκβάρντιολ, αλλά “απάντησε” στο 79΄ ο Βαλβέρδε για το τελικό 3-3. Έτσι, η Ρεάλ απέφυγε την ήττα σε ματς με ιστορική σημασία για τον Κάρλο Αντσελότι, που έγινε ο πρώτος προπονητές με 200 αγώνες στη διοργάνωση. Η Σίτι παραμένει αήττητη εδώ και 14 μήνες στη διοργάνωση και έχει πλέον τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης.

Την ίδια στιγμή, στο Λονδίνο η εμπειρία της Μπάγερν ήταν αυτή που “μετρίασε” τον ενθουσιασμό και τη φόρμα της Άρσεναλ. Οι Βαυαροί απέσπασαν πολύτιμο 2-2 και ελπίζουν ότι στη ρεβάνς της 17ης Απριλίου θα προκριθούν, διασώζοντας μια χαμένη σεζόν.

Για τους φιλοξενούμενους σκόραρε με πέναλτι ο Χάρι Κέιν, ο οποίος συμπλήρωσε 15 γκολ εναντίον της Άρσεναλ, βρίσκοντας δίχτυα σε κάθε μία από τις τελευταίες δέκα σεζόν είτε ως παίκτης της Τότεναμ είτε -πλέον- της Μπάγερν!

Με το γκολ αυτό ο Άγγλος έφτασε τα 39 γκολ στα πρώτα του 38 ματς της καριέρας του στο Μόναχο. Ο Ζερζ Γκνάμπρι σημείωσε το πρώτο γκολ των πρωταθλητών Γερμανίας, κόντρα στην ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Για τους “κανονιέρηδες” το σκορ είχε ανοίξει ο Σάκα, ενώ το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Τροσάρ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και ασίστ του Γκαμπριέλ Ζεσούς. Οι Λονδρέζοι ζήτησαν πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα, για ανατροπή του Νόιερ στον Σάκα, αλλά ο διαιτητής και το VAR δεν έδωσαν κάτι.

Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών αγώνων:

Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου 2-2

(12΄ Σάκα, 76΄ Τροσάρ – 18΄ Γκνάμπρι, 32΄ πέν. Κέιν)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 3-3

(12΄αυτ. Ρούμπεν Ντίας, 14΄ Ροντρίγο, 79΄ Βαλβέρδε – 2΄ Μπερνάρντο Σίλβα, 66΄ Φόντεν, 71΄ Γκβάρντιολ)

Τετάρτη 10/4

22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης-Ντόρτμουντ

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα

Οι επαναληπτικοί:

Τρίτη 16/4

22:00 Ντόρτμουντ-Ατλέτικο Μαδρίτης

22:00 Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν

Τετάρτη 17/4

22:00 Μπάγερν Μονάχου-Άρσεναλ

22:00 Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης

Ημιτελικοί (30 Απριλίου/1 Μαΐου και 7/8 Μαΐου)

Ατλέτικο Μαδρίτης/Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν/Μπαρτσελόνα

Άρσεναλ/Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης/Μάντσεστερ Σίτι

To άρθρο Champions League: Η ποδοσφαιρική πανδαισία του Ρεάλ – Σίτι 3-3 και η ματσάρα του Λονδίνου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button