Επικαιρότητα

“Οι Βρετανοί θα πρέπει να είναι έτοιμοι να …πολεμήσουν με τον Πούτιν” – Galaksias.com

Οι άνθρωποι στη Βρετανία θα πρέπει να είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν στον στρατό σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία, προειδοποίησε ο αρχηγός του βρετανικού στρατού, αναφέρει το Report, επικαλούμενο το POLITICO. Ο στρατηγός Πάτρικ Σάντερς κάλεσε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου τις βρετανικές αρχές να «κινητοποιήσουν το έθνος» για να προετοιμαστούν για πόλεμο με τη Ρωσία, σε ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Τεθωρακισμένων Οχημάτων στο Λονδίνο.

Αν και δεν υποστηρίζει τη στράτευση, ο Σάντερς τόνισε την ανάγκη για μια «μετατόπιση» στο μυαλό του βρετανικού κοινού ώστε να είναι διανοητικά έτοιμο για μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία. Η ομιλία του Σάντερς απηχούσε παρόμοιες εκκλήσεις από άλλους δυτικούς στρατιωτικούς ηγέτες και κορυφαίους αμυντικούς αξιωματούχους, οι οποίοι έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ενός μεγάλου πολέμου μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε ότι μια ρωσική επίθεση στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι «πιθανή» σε «πέντε έως οκτώ χρόνια». Ο Ολλανδός ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, είχε πει νωρίτερα ότι το στρατιωτικό μπλοκ αντιμετωπίζει «τον πιο επικίνδυνο κόσμο των τελευταίων δεκαετιών» και ζήτησε «έναν πολεμικό μετασχηματισμό του ΝΑΤΟ». Η Δύση κάνει λόγο για ολοένα και πιο επιθετική στάση του Κρεμλίνου, κάτι το οποίο ωθεί τις Ευρωπαϊκές χώρες να ενισχύσουν τις αμυντικές δαπάνες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button