Επικαιρότητα

Στο εδώλιο ο οδηγός που σκότωσε την ανθυπαστυνόμο και την κόρη της στη Μεσαρά – Έτρεχε με 140 χιλιόμετρα

Η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί – μετά από αναβολή – την ερχόμενη Δευτέρα από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου

Μνήμες από το τραγικό δυστύχημα που είχε σημειωθεί πριν από περίπου τρία χρόνια στη Μεσαρά, και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο μια 37χρονη αστυνομικός και η μόλις 3 ετών κορούλα της, αναμένεται να “ξυπνήσουν” στις δικαστικές αίθουσες μεθαύριο Δευτέρα. 
Τον Ιανουάριο του 2021, η ανθυπαστυνόμος Όλγα Φραγκιαδάκη και η 3χρονη κόρη της είχαν χάσει ακαριαία τη ζωή τους, μερικά μέτρα μακριά από το σπίτι τους, όταν διερχόμενο φορτηγάκι, το οποίο κινείτο με ταχύτητα περίπου 140 χιλιομέτρων την ώρα, προσέκρουσε στο Ι.Χ., όπου επέβαιναν μητέρα και κόρη, με αποτέλεσμα να βρουν αμφότερες τραγικό θάνατο. 
Η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί – μετά από αναβολή – την ερχόμενη Δευτέρα από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, θεωρείται ανοικτό το ενδεχόμενο νέας αναβολής της επίμαχης δίκης. 
Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο οδηγός του μοιραίου ΙΧΦ, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για σωματική βλάβη από αμέλεια παρ’ υπόχρεο. Η δεύτερη κατηγορία σχετίζεται με τον τραυματισμό που υπέστη ο συνοδηγός του κατηγορουμένου. 
Σημειώνεται ότι συνήγοροι της οικογένειας των θυμάτων είναι οι δικηγόροι Αλεξάνδρα Σπανάκη και Ελευθέριος Κάρτσωνας. 

Το χρονικό 

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί το απόγευμα της 12ης Ιανουαρίου του 2021, λίγο πριν τις 5:30 το απόγευμα. Εκείνη την ώρα, η αδικοχαμένη 37χρονη, η οποία υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων, επέστρεφε στο σπίτι της οικογένειας μαζί με την κορούλα της, η οποία καθόταν στο πίσω μέρος του οχήματος, από τη δεξιά πλευρά, σε παιδικό καθισματάκι. 
Η 37χρονη ήταν παντρεμένη με συνάδελφό της, ο οποίος υπηρετούσε εκείνη την περίοδο στην Κω. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει, εκτός από το 3χρονο κοριτσάκι, ένα ακόμη παιδί μεγαλύτερο σε ηλικία. 

Το κατηγορητήριο 

Ο οδηγός του οχήματος που προσέκρουσε στο Ι.Χ. της 37χρονης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για σωματική βλάβη από αμέλεια παρ’ υπόχρεο. Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο οδηγός του ΙΧΦ φέρεται ότι στον «δήμο Φαιστού του νομού Ηρακλείου και δη επί της επαρχιακής οδού Γαλιάς-Μοιρών, στο ύψος της διασταύρωσης Γαλιάς προς Φανερωμένη, τη 12η/1/2021 και περί ώρα 17:24, με μια πράξη τέλεσε (…) αδικήματα». 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος οδηγός «από αμέλειά του, ήτοι από έλλειψη προσοχής, την οποία όφειλε κατά τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει, επέφερε τον θάνατο άλλων, χωρίς να προβλέψει το αξιόποινο αποτέλεσμα που προκάλεσε η πράξη του. Ειδικότερα, οδηγώντας επί της ανωτέρω οδού το (…) ΙΧΦ (…) με κατεύθυνση από Γαλιά προς Μοίρες, ενώ υφίστατο στην κατεύθυνσή του κάθετη σήμανση (…) που όριζε ως μέγιστη ταχύτητα τα 60 χλμ./ανά ώρα (σε απόσταση 750 μέτρων πριν τη συμβάλλουσα οδό προς το δ.δ. Φανερωμένης), η οποία μέγιστη ταχύτητα, σε απόσταση 100 μέτρων από την προηγούμενη σήμανση, μειώνεται με άλλη κάθετη σήμανση (…) σε 40 χλμ./ανά ώρα (σε απόσταση 650 μέτρων πριν τη συμβάλλουσα οδό προς το δ.δ. Φανερωμένης), δεν οδηγούσε με σύνεση και με διαρκώς τεταμένη την προσοχή, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του (…), αλλά αντίθετα κινούνταν με ταχύτητα περί τα 140 χλμ./ανά ώρα, με αποτέλεσμα, μη όντας σε θέση να εκτελεί τους απαραίτητους αποφευκτικούς ελιγμούς και να διακόπτει την πορεία του όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν, στο ύψος της διασταύρωσης Γαλιάς προς Φανερωμένη, προσέκρουσε στη δεξιά πλευρά του (σ.σ. Ι.Χ. της 37χρονης) (…), η οποία αρχικά κινούνταν με κατεύθυνση από Μοίρες προς Γαλιά, αλλά τη στιγμή εκείνη εκτελούσε αριστερή στροφή σε παρακείμενη κάθετη οδό προς Φανερωμένη, έχοντας μάλιστα σχεδόν εισέλθει στην οδό που οδηγεί προς Φανερωμένη. Συνεπεία της σύγκρουσης (…) (σ.σ. το όχημα της 37χρονης) ωθήθηκε προς τα αριστερά, προσέκρουσε σε παρακείμενο μαντρότοιχο, περιστράφηκε και ακινητοποιήθηκε στο ρεύμα πορείας προς Μοίρες, ενώ το ΙΧΦ, οδηγούμενο από τον κατηγορούμενο, ανατράπηκε στην αριστερή του πλευρά και ακινητοποιήθηκε κάθετα στο οδόστρωμα». 
Από την εν λόγω σύγκρουση, η άτυχη Όλγα και η κορούλα της βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ είχε τραυματιστεί και ο συνοδηγός του κατηγορουμένου.
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button