ΕνημέρωσηΠολιτική

Τεράστιες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλία – Galaksias Portal News

Στην κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου

«Έχουμε τεράστιες δυνάμεις στην περιοχή, ενισχύθηκαν με 100 άτομα τις τελευταίες τρεις μέρες. Γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέπεται το πλιάτσικο, οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ είναι άυπνοι για τον σκοπό αυτό. Όλοι είναι στο πεδίο για την αντιμετώπιση της κατάστασης», τόνισε Γιάννης Οικονόμου στο MEGA όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ενέργειες της αστυνομίας για τη φύλαξη των περιουσιών των ανθρώπων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Παράλληλα σημείωσε ότι γίνονται τακτικές περιπολίες εκεί όπου υπάρχουν και υποψίες ότι μπορεί κάποιοι να εκκινούν για να κάνουν πλιάτσικο. «Η ΕΛΑΣ είναι από την πρώτη στιγμή στο δρόμο. Γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να διαχειριστούμε αυτό το ζήτημα που έχει πολλές διαστάσεις» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Αναφορικά με την κατάσταση στην Θεσσαλία μετά το πέρασμα της σαρωτικής κακοκαιρίας Daniel ο κ. Οικονόμου αρχικά τόνισε ότι «η επόμενη μέρα είναι πάρα πολύ δύσκολη» προσθέτοντας ότι ήταν μια θεομηνία που προκάλεσε απώλειες ζωές και τεράστιες καταστροφές. Επιπρόσθετα δήλωσε ότι στη Θεσσαλία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα, πέρα από τις ιδιοκτησίες και τα σπίτια των ανθρώπων, η παραγωγική βάση της περιοχής, της χώρας.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι στη Θεσσαλία -στη Λάρισα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τον Βόλο- και σε χωριά της Φθιώτιδας έχουν καταστραφεί κρίσιμες υποδομές, που έχουν να κάνουν και με την ύδρευση, με τα κτίρια επιχειρήσεων και άλλες.

Αναφερόμενος στο σχέδιο ανασυγκρότησης της κυβέρνησης για τη Θεσσαλία ο κ. Οικονόμου αρχικά τόνισε ότι το σύνολο του κρατικού μηχανισμού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή εκεί, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός σήμερα πηγαίνει με κλιμάκιο υπουργών στο Στρασβούργο, όπου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ήδη, καταρτίζεται σχέδιο και άμεσης στήριξης των ανθρώπων, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη. Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για ένα σχέδιο μακροπρόθεσμο, που θα ανασυγκροτήσει την περιοχή, την παραγωγική της βάση, ικανότητα, που θα είναι σε διάρκεια στο πλευρό των ανθρώπων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο χθεσινό περιστατικό στην Λούτσα όπου έξι άτομα έχασαν την ζωή τους από πυροβολισμούς. Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στα θύματα τόνισε ότι «φαίνεται πως πρόκειται για άτομα τουρκικής υπηκοότητας, και κάποιοι εξ αυτών είχαν ευρωπαϊκές ταυτότητες οι οποίες όμως εξετάζεται αν είναι γνήσιες».

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, έχει γίνει μια τεράστια κινητοποίηση διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ για το περιστατικό. «Με τον τρόπο που επιβάλλει η σοβαρότητα της υπόθεσης, θα διαχειριστούμε τα στοιχεία και όταν είμαστε έτοιμοι να πούμε κάτι παραπάνω, θα το κάνουμε. Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για το ζήτημα των ναρκωτικών. Θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός, έως ότου έχουμε το σύνολο της εικόνας και τις απαραίτητες διασταυρώσεις -οφείλουμε να μένουμε σε αυτά που έχουμε μέχρι τώρα», είπε σχετικά ο κ. Οικονόμου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button