Κόσμος

Σύσταση σε υπουργούς και δήμαρχους να σταματήσουν να βρίζουν δημόσια τους Ρώσους – Galaksias.com

Να σταματήσουν να βρίζουν δημόσια τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τους Ρώσους γενικότερα, προσπαθώντας να αποβάλουν το στρες του πολέμου, ζητά από τους Ουκρανούς αξιωματούχους, από υπουργοί έως και δήμαρχοι, το Κίεβο.

Σύμφωνα με δύο κυβερνητικές υπηρεσίες, εκατοντάδες Ουκρανοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν χυδαίες εκφράσεις σε δημόσια φόρα καθώς, σχεδόν δύο χρόνια από τη ρωσική εισβολή, το άγχος των Ουκρανών συνεχίζει να διογκώνεται.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει καταστρέψει κτήρια, υποδομές και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια. Δεν προκαλεί έκπληξη για τις αρχές του Κιέβου το αγοραίο λεξιλόγιο πολλών Ουκρανών όταν μιλούν για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και για τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής, να περιλαμβάνει ύβρεις και χυδαίες εκφράσεις.

Κρατική υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς τόνισε ότι λαμβάνει συχνά καταγγελίες σχετικά με αξιωματούχους που βρίζουν σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή κατά τη διάρκεια δημοσίων εμφανίσεων.

Η Εθνική Υπηρεσία για την Πρόληψη της Διαφθοράς και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ουκρανίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση καλώντας τους αξιωματούχους να τηρούν τους επίσημα καθορισμένους κώδικες συμπεριφοράς.

«Αξιωματούχοι από υπουργούς έως δημάρχους θα πρέπει να απέχουν (συμπεριλαμβανομένων των μη εργάσιμων ωρών) από τη διάδοση πληροφοριών, ιδίως από αναρτήσεις σχολίων σε ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη των κρατικών φορέων», τόνισαν οι ουκρανικές υπηρεσίες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button