ΕνημέρωσηΠολιτική

Τετ α τετ Ανδρουλάκη – Κόστα για ενεργειακή κρίση και τον ρόλο των σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, είχε στην έδρα του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Λισαβόνα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά τη συνάντηση που διήρκεσε δύο ώρες, οι κ.κ. Ανδρουλάκης και Κόστα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, συζήτησαν μια ευρεία γκάμα θεμάτων όπου προεξάρχουσα θέση είχαν τα ζητήματα οικονομίας, η αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια με ενεργητικές πολιτικές που προστατεύουν τους πολίτες από την κερδοσκοπία των αγορών ενέργειας, το πρόγραμμα κοινωνικής στέγης, που ήδη εφαρμόζει η Πορτογαλία, καθώς και τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που δημιούργησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε την ατολμία, όπως ανέφερε, της κυβέρνησης να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ενέργειας αλλά και να προβεί στη λήψη άμεσων έκτακτων μέτρων όπως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά παρά την υπεραπόδοση εσόδων του κράτους, τους μήνες του αυξημένου πληθωρισμού.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger