ΕνημέρωσηΠολιτική

Δείξε μου τι ψήφισες στο Ευρωκοινοβούλιο να σου πω ποιος είσαι – Galaksias Portal News

Το ΚΚΕ κυκλοφόρησε Φυλλάδιο με τίτλο «Δείξε μου τι ψήφισες (στο Ευρωκοινοβούλιο) να σου πω ποιος είσαι…» με θέμα τις Ευρωκλογές.

Στο φυλλάδιο για τις Ευρωκλογές το ΚΚΕ αναφέρεται συγκεκριμένα στοιχεία για το τι ψήφισαν από κοινού τα άλλα κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, το Φυλλάδιο του ΚΚΕ:

«1. «Πώς ψηφίζουν η ΝΔ και τα άλλα κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 75% των ψηφοφοριών!

Το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 93% των ψηφοφοριών!

Η Ελλ. Λύση έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 54,3% των ψηφοφοριών!

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά έχουν τοποθετηθεί με την ίδια ψήφο στο 70% των ψηφοφοριών!

2. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση υπερψήφισαν:

-Ότι η ικανότητα των λόµπι “να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο Κοινοβούλιο αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δηµοκρατίας”! Έτσι γεννιούνται τα σκάνδαλα…

-Την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που φέτος έβγαλε στον δρόμο τους αγρότες σε όλη την ΕΕ. ΚΑΠ σημαίνει: Ξεκλήρισµα των φτωχών αγροτών, εξοντωτικές τιμές για παραγωγούς και καταναλωτές!

-Την Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου το 2021 για τον σιδηρόδρομο, όπου κωδικοποιείται η λογική κόστους – οφέλους στα ζητήματα ασφάλειας, η πολιτική που οδήγησε τελικά στο έγκλημα των Τεμπών.

-Τη στήριξη του κράτους-κατακτητή του Ισραήλ στην εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού.

3. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά υπερψήφισαν:

-Την αποστολή όπλων στο καθεστώς του Ζελένσκι µπλέκοντας τη χώρα µας στο µακελειό ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία!

-Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, που υλοποίησε την απολιγνιτοποίηση µε αποτελέσματα την εκτίναξη του κόστους της Ενέργειας αλλά και τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας σε περιοχές (π.χ. Δ. Μακεδονία). Έχουν εγκρίνει τη στρατηγική της “πράσινης ανάπτυξης” που σημαίνει: Νέα “πράσινα” χαράτσια, ενεργειακή φτώχεια για τον λαό, κέρδη ρεκόρ για τους ενεργειακούς κολοσσούς!

4. Τα άλλα κόμματα κρύβουν τι ψηφίζουν, γιατί κατά βάση ψηφίζουν ΤΑ ΙΔΙΑ!

Στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ που φέρνει στους λαούς ακρίβεια, εµπορευματοποίηση της Υγείας, ανασφάλεια, συμμετοχή σε πολέμους, δουλειά χωρίς δικαιώματα, ένταση καταστολής κ.ά.».

«Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή έχουν πάντα στο επίκεντρο τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα!

Για όλα αυτά τα εκτρώματα που έχουν ψηφίσει όλοι τους στο Ευρωκοινοβούλιο, ο λαός δεν θα είχε μάθει το παραμικρό, αν δεν ήταν το ΚΚΕ. Γιατί τα κόμματα που συνδιαμορφώνουν τις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ, δεν έχουν κανένα συµφέρον να γνωρίζεις την αλήθεια. Συστηματικά κρύβουν ή “ωραιοποιούν” όσα αντιλαϊκά αποφασίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο, τα οποία έρχονται στη συνέχεια να γίνουν νόμοι στην Ελλάδα από τις κυβερνήσεις ως ενσωμάτωση Οδηγιών και κατευθύνσεων της ΕΕ» τονίζει το Φυλλάδιο του κόμματος και επισημαίνει:

-Μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ τις καταψηφίζουν, τις ξεσκεπάζουν και καλούν έγκαιρα τον λαό να τις αντιπαλέψει, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τους αγώνες των λαών όλης της Ευρώπης!

-Γιατί µόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δεν έχουν δεσμεύσεις από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα λόμπι των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό αποτελούν τα µάτια και τα αυτιά και πάνω από όλα τη φωνή του λαού σε μια “βιομηχανία” αντιλαϊκών αποφάσεων, όπως είναι το Ευρωκοινοβούλιο.

-Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ είναι η σταθερή απάντηση στο όργιο του αντικομμουνισμού, στο ανιστόρητο κατασκεύασμα της θεωρίας των δύο άκρων, που είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ!

Το ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο είναι η φωνή του ελληνικού λαού που:

-Διαφωνεί µε τη συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους στην Ουκρανία και την Ερυθρά Θάλασσα, στα πλαίσια των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στέκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης!

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ βρέθηκαν δίπλα στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες:

–Στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και τους λιμενεργάτες της COSCO.

–Στους αγρότες στα μπλόκα και τους μικρούς επαγγελματίες.

–Στους φοιτητές και τους μαθητές που παλεύουν για δωρεάν Παιδεία.

 «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών!».

Δείτε εδώ το φυλλάδιο

 

To άρθρο ΚΚΕ για Ευρωεκλογές: Δείξε μου τι ψήφισες στο Ευρωκοινοβούλιο να σου πω ποιος είσαι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button