Κόσμος

1000 ρωσικοί πυραύλοι, βόμβες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον αμάχων το Μάρτιο – Galaksias.com

H Ρωσία έχει εκτοξεύσει πάνω από 1000 πυραύλους, drone και βόμβες κατά πολιτών μέχρι τώρα το Μάρτιο σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Ρωσία έχει εκτοξεύσει 130 πυραύλους, πάνω από 320 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και σχεδόν 900 κατευθυνόμενες εναέριες βόμβες κατά των αμάχων της Ουκρανίας από τις αρχές Μαρτίου, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής τον Μάρτιο, ρωσικά πλήγματα έχουν σκοτώσει αμάχους σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειών Σούμι, Ντονέτσκ, Ντνιπροπετρόφσκ και Χάρκοβο. Περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 70 τραυματίστηκαν σε επίθεση στην Οδησσό στις 16 Μαρτίου.

«Κάθε μέρα και κάθε νύχτα, η Ρωσία διεξάγει έναν τρομοκρατικό πόλεμο εναντίον του λαού μας, εναντίον απλών πόλεων και χωριών της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους και κατευθυνόμενες βόμβες», δήλωσε ο Ζελένσκι στο Telegram, σύμφωνα με την the Kyiv Independent.

Ενώ η Ουκρανία έχει αποδείξει ότι μπορεί να καταρρίψει αποτελεσματικά αυτά τα όπλα, «χρειαζόμαστε περισσότερη προστασία», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Η Washington Post ανέφερε στις 15 Μαρτίου ότι με βάση τις εκτιμήσεις δυτικών αξιωματούχων, τα πυρομαχικά για ορισμένα από τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας μπορεί να έχουν σχεδόν εξανλτηθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Η Ουκρανία έχει προσπαθήσει να καταρρίψει τέσσερις από κάθε πέντε πυραύλους που στοχεύουν τις πόλεις της, αλλά η έλλειψη πυρομαχικών για την άμυνά της μπορεί σύντομα να αναγκάσει την Ουκρανία να στοχεύει μόνο σε έναν από τους πέντε, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους στην Washington Post.

Η Ουκρανία δέχεται όλο και μεγαλύτερη πίεση καθώς τα αποθέματα πυρομαχικών της εξαντλούνται και ένα νομοσχέδιο για την παροχή εξωτερικής βοήθειας από τις ΗΠΑ έχει μπλοκαριστεί στο Κογκρέσο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button