ΕνημέρωσηΠολιτική

Δεν είμαι αχυράνθρωπος κανενός – Στο Εκλογοδικείο οι ενστάσεις για τους «Σπαρτιάτες» – Galaksias Portal News

Στο «μικροσκόπιο» του Εκλογοδικείου μπήκαν σήμερα οι ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου που αφορούν το κόμμα «Σπαρτιάτες», ενώ ο Βασίλης Στίγκας ξεκαθάρισε πως δεν είναι αχυράνθρωπος κανενός.

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο συνεδρίασε σήμερα για τους «Σπαρτιάτες» για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, με πρόεδρο την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα και ο Βασίλης Στίγκας επανέλαβε πως δεν έχει καμία επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η πρώτη ένσταση που συζητήθηκε ήταν του Κωνσταντίνου Παπαστεργίου  ο οποίος στρέφεται κατά  των βουλευτών των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού  Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Με την προσφυγή υποστηρίζεται ότι υπήρξε νόθευση της λαϊκής βούλησης καθώς οι «Σπαρτιάτες» υποστηρίχθηκαν από τον Ηλία Κασιδιάρη και μάλιστα ο αρχηγός των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας τον ευχαρίστησε δημόσια μετά τις εκλογές.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Στίγκας ισχυρίστηκε πως δε θα δεχόταν ποτέ να είναι αχυράνθρωπος του οποιοδήποτε και ότι  δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με παρακρατική οργάνωση, αλλά ούτε ποτέ είχε συμπράξει με τον κ. Λαγό.

Επίσης, επανέλαβε πως δεν έχει τη παραμικρή επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη και ότι αφού κόπηκε το κόμμα του  μέλους της Χρυσής Αυγής από τον Άρειο Πάγο διοχέτευσε τους οπαδούς του στους «Σπαρτιάτες».

 Η δεύτερη ένσταση που συζητήθηκε στο Εκλογοδικείο, είναι κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατά το μέρος που  αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

Ο δικηγόρος του κ. Ζερβέα ζήτησε από το Εκλογοδικείο να αναβάλει τη λήψη απόφασης μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία που έχει ξεκινήσει για τους Σπαρτιάτες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Ο Κωνσταντίνος Μποτόπουλος συνήγορος εκ των ενιστάμενων υποστήριξε ότι πρέπει να ακυρωθούν οι εκλογές καθώς υπήρξε εξαπάτησή του εκλογικού σώματος και του εκλογικού αποτελέσματος και ότι η αναπλήρωση των εδρών των βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» να γίνει στο πρώτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος

To άρθρο Στίγκας: Δεν είμαι αχυράνθρωπος κανενός – Στο Εκλογοδικείο οι ενστάσεις για τους «Σπαρτιάτες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button