ΕνημέρωσηΤεχνολογία

O Acosta στην κορυφή!!! – Galaksias Portal News

του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυλαία έπεσε στο 2024 MotoGP™ Sepang Shakedown με τον νεοεμφανιζόμενο στη μεγάλη κατηγορία, Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) στην κορυφή, με το νούμερο 31 να συνεχίζει να γίνεται πρωτοσέλιδο.
Ένα υπέροχο 1:58.189 την τελευταία μέρα τον είδε να οδηγεί μπροστά από τον αναβάτη δοκιμών της ΚΤΜ Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) με 0.066 δευτερόλεπτα και με τον νέο αναβάτη της CASTROL Honda LCR, Johann Zarco, να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Ο Acosta εκθαμβωτικός
Παρά τα δύο μικρά ατυχήματα την τελευταία μέρα – ένα στο στεγνό στη στροφή 11 και ένα στο βρεγμένο στη στροφή 15 – ο Acosta συνεχίζει μόνο να εντυπωσιάζει. Ο χρόνος του μπορεί να τον τοποθετήσει στην 5η θέση στη συνολική κατάταξη του Sepang Test του περασμένου έτους και απομένουν ακόμη τρεις ημέρες σε αυτή τη δοκιμαστική περίοδο μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
Την τελευταία μέρα, ο Acosta χρησιμοποίησε το πλαίσιο από ανθρακονήματα της KTM και στις δύο μοτοσυκλέτες της GASGAS, υποδεικνύοντας ότι αυτή μπορεί κάλλιστα να είναι η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούν για τη σεζόν. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποια νέα εξαρτήματα θα δοκιμάσει ο Acosta την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Μαλαισία, καθώς μαζί του είναι ο συναθλητής του Augusto Fernandez και οι δύο αναβάτες της Red Bull KTM Factory Racing Brad Binder και Jack Miller. Και μιλώντας για την πορτοκαλί ομάδα, ο Pol Espargaro της Red Bull KTM Factory Racing δήλωσε σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αισθάνεται «πολύ καλά» στη μοτοσυκλέτα, αφού ένας χειμώνας προπόνησης βλέπει τον αναβάτη δοκιμών να εισέρχεται στο 2024 πολύ καλύτερα σε φυσική κατάσταση. Ο Espargaro σχολιάζει επίσης πόσο καλά προσαρμόζεται ο Acosta στη μοτοσυκλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραλλαγή στο φέρινγκ του Pedrosa για την ΚΤΜ, ώστε να μην αναγνωρίζονται εύκολα οι αλλαγές!

Το αναβαθμισμένο πίσω φτερό «stegosaurus» της Honda φαίνεται εδώ

Η ανάπτυξη των αεροδυναμικών ενισχύθηκε πριν από το τεστ στη Sepang
Όπως είδαμε τις προηγούμενες δύο ημέρες της δράσης του Shakedown, τα εργοστάσια ενίσχυσαν την επίδραση της αεροδυναμικής το 2024. Μπορούμε να δούμε το μπροστινό φτερό της KTM, το πίσω φτερό «Batmobile» της Aprilia και τις πρόσθετες αναβαθμίσεις του φέρινγκ στο πλευρικό τμήμα της Ducati που διαμορφώνουν τον διαχύτη, με τους αντίστοιχους αναβάτες να δοκιμάζουν όλες αυτές τις προσθήκες την τελευταία μέρα.

Ο Cal Crutchlow με ένα αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο

Ο Alex Rins μαθαίνει την Yamaha M1

Honda και Yamaha:
Την 3η Ημέρα, ο Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda LCR) εντοπίστηκε να δοκιμάζει ένα διαφορετικό ψαλίδι και ο Joan Mir (Repsol Honda Team) επιβεβαίωσε ότι η μοτοσυκλέτα του 2023 της Honda δεν βρίσκεται στην Sepang. Η Honda επικεντρώνεται στο πακέτο που είχε στη δοκιμή της Βαλένθια και σε ένα νέο πρωτότυπο. Μια «αλλαγή κατεύθυνσης».
Ο Zarco ήταν ο ταχύτερος για την Honda το Σάββατο, μπροστά από τον Mir και στη συνέχεια τον Luca Marini (Repsol Honda Team) και τον Nakagami, που ξεχώρισαν στην πρώτη δεκάδα. Εν τω μεταξύ, ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) ολοκλήρωσε το Shakedown στην 4η θέση, ενώ ο νέος συναθλητής του Alex Rins ήταν ένα δέκατο πίσω από αυτόν στην 7η θέση. Όσον αφορά τις καινοτομίες, ο δοκιμαστής της Yamaha Cal Crutchlow βγήκε στην πίστα με μια νέα, μεγαλύτερη εξάτμιση και ένα αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο.

O Pirro δοκίμασε νέα αεροδυναμικά πράγματα για την Ducati

O Savadori με τη νέα Aprilia

Περισσότερα για τη συνέχεια
Για την Ducati και την Aprilia, με τους Michele Pirro και Lorenzo Savadori, αντίστοιχα, υπήρξαν οι προαναφερθείσες αναβαθμίσεις αεροδυναμικών και αυτές ήταν εμφανείς, ενώ η δοκιμή είχε πολλές προετοιμασίες για τους υπόλοιπους αναβάτες που θα συμμετάσχουν στη μάχη στο τεστ της Sepang.
Αυτές θα περιλαμβάνουν τον πρωταθλητή Pecco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) που θα συναντήσει τη νέα μοτοσυκλέτα του πριν από μια άλλη εκστρατεία υπεράσπισης του Τίτλου και τον αντίπαλό του το 2023, Jorge Martin (Prima Pramac Racing). Είναι επίσης μια άλλη ευκαιρία να δούμε τον Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) να βγαίνει έξω στην πίστα, αν και δεν θα είναι σε μοτοσυκλέτα προδιαγραφών του 2024…
Εν τω μεταξύ, μαζί με τους Maverick Viñales και Aleix Espargaro στην Aprilia, υπάρχει επίσης μια εντελώς νέα προσθήκη διαφορετικού είδους στο στρατόπεδο του Noale καθώς η Trackhouse Racing ετοιμάζεται να ενταχθεί στο MotoGP™, με τους Miguel Oliveira και Raul Fernandez να εμφανίζονται σύντομα με τα νέα τους χρώματα στην πίστα για πρώτη φορά.
Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμή σε ένα από τα πιο γεμάτα με αστέρια «Shakedown» που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό. Στη συνέχεια, είναι το επίσημο #SepangTest από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου, όπου θα δούμε όλους τους αναβάτες να βγαίνουν στην πίστα και να επιστρέφουν στη δράση πριν από την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν του 2024!

 

Τα αποτελέσματα της 3ης μέρας δοκιμών είναι στον παρακάτω πίνακα:

1    Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) 1:58.189
2    Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) +0.066
3    Johann Zarco (CASTROL Honda LCR) +0.211
4    Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) +0.249
5    Dani Pedrosa (Red Bull KTM Factory Racing) + 0.289
6    Joan Mir (Repsol Honda Team) +0.328
7    Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP™) + 0.354
8    Luca Marini (Repsol Honda Team) +0.746
9    Cal Crutchlow (Yamaha Factory Racing) +0.794
10 Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda LCR) +0.883
11  Michele Pirro (Ducati Lenovo Team) +1.141
12  Lorenzo Savadori (Aprilia Racing) +1.811
13  Stefan Bradl (Honda Test Team) +2.910

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button