ΑθλητικάΕνημέρωση

Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στα πλέι οφ της Euroleague και στη Ρεάλ Μαδρίτης – Galaksias Portal News

Με το Μάρκους Χάουαρντ να έχει… κέφια, η Μπασκόνια νίκησε την Βίρτους Μπολόνια με 89-77 και μπήκε στα πλέι οφ της Euroleague, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπασκόνια δεν… χαρίστηκε στη Βίρτους Μπολόνια, τη νίκησε με 97-77 στη “Buesa Arena” και “άρπαξε” το τελευταίο “εισιτήριο” για τα πλέι οφ της Euroleague και την όγδοη θέση της κανονικής περιόδου, που τη θέτει αντιμέτωπη στον ισπανικό “εμφύλιο” με την κάτοχο του τίτλου και πρώτη στην κανονική περίοδο, Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Βάσκοι επικράτησαν με 89-77 των Ιταλών στη , στον «τελικό» του δεύτερου γύρου του νεοσύστατου Play In Tournament, δίνοντας τέλος στο εφετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της Βίρτους Μπολόνια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά “best of five” με την Μπασκόνια (στις 3 νίκες). Όποια ομάδα περάσει από αυτό το ζευγάρι, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Final Four το νικητή του ζευγαριού, Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός.

Με ρεκόρ παραγωγικότητας στην τρίτη περίοδο, όταν φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 31 πόντους, εκ των οποίων οι 14 από τον MVP του αγώνα Μάρκους Χάουαρντ (σημείωσε και 4 τρίποντα σε αυτό το διάστημα), η Μπασκόνια από το ισόπαλο 41-41 του ημιχρόνου, εξασφάλισε διαφορά ασφαλείας 15 πόντων (72-57) στο 30΄ και δεν κοίταξε πίσω…

Κορυφαίος των νικητών, που αγωνίστηκαν δίχως τον πολύτιμο Τσίμα Μονέκε (τραυματίας), ο Μάρκους Χάουαρντ με 28 πόντους και 8 τρίποντα, ενώ «διψήφιοι» ήταν και οι Ματ Κοστέλο (19π.), Τάντας Σεντεκέρσκις (16π.). Πολύτιμος και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος στα 22 λεπτά που έμεινε στο παρκέ μέτρησε 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Από τη Βίρτους των 16 λαθών και των χαμηλών ποσοστών ευστοχίας από τα 6,75 (8/26), ξεχώρισε ο Τορνικέ Σενγκέλια με 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 41-41, 72-57, 89-77

To άρθρο Μπασκόνια – Βίρτους 89-77: Ο Χάουαρντ οδήγησε τους Βάσκους στα πλέι οφ της Euroleague και στη Ρεάλ Μαδρίτης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button