Επικαιρότητα

Έχουμε καταντήσει εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους – Galaksias.com

Το μείζον θέμα του καθορισμού των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού στον Δήμο Καβάλας για το οικονομικό έτος 2024 συζητήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Οι αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και από εκπροσώπους Συλλόγων και εργατικών φορέων που έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση, όπως ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης και ο πρόεδρος των Καφεζυθοπωλών, Γιώργος Βαφείδης.

Άπαντες τόνισαν ότι οι αυξήσεις είναι υπέρογκες, με την αντιπολίτευση να ζητάει την απόσυρση του θέματος και να τεθεί σε διαβούλευση μεταξύ των παρατάξεων και των φορέων της πόλης.

«Έχετε δίκιο να διαμαρτύρεστε. Έχουμε καταντήσει εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους. Στα επόμενα χρόνια της θητείας μου στόχος είναι η μείωση των ανταποδοτικών, όμως και ο Δήμος πρέπει να παραμείνει λειτουργικός. Η καθαριότητα πρέπει να δουλέψει και αύριο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης κατά την τοποθέτησή του.

Οι αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, μετά από ονομαστική ψηφοφορία (20 ναι, 14 όχι).

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button