ΕνημέρωσηΠολιτική

Νέο Renault 5 E-Tech – Ο γαλλικός θρύλος επέστρεψε σε ηλεκτρική μορφή και τιμή στα 25.000 ευρώ – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μετά από 52 χρόνια, το Renault 5 επιστρέφει για να ξαναγράψει ιστορία, μόνο που αυτή τη φορά θα την γράψει ηλεκτρικά. Σήμερα, στην πρώτη ημέρα της φετινής έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης, η γαλλική μάρκα παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο Renault 5 E-Tech. Ας το δούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαστάσεις – Σχεδίαση

Το νέο Renault 5 E-Tech είναι λίγο μικρότερο από το Clio έχοντας μήκος 3.920χλστ. πλάτος στα 1.770χλστ. ύψος 1.500χλστ. και μεταξόνιο 2.540χλστ.  ενώ βασίζεται στην πλατφόρμα AmpR Small. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 326λτ. ενώ μέσα στην καμπίνα υπάρχουν ακόμα 19λτ. για μικροαντικείμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιαστικά βλέπουμε πως έχει κρατήσει τα περισσότερα στοιχεία από το concept που είδαμε πριν μήνες. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει το λογότυπο της φίρμας, ενώ ιδιαίτερα είναι και τα φωτιστικά σώματα. Αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει είναι το τετράγωνο περίγραμμα από LED στοιχεία στη θέση των προβολέων ομίχλης. Τονισμένοι θόλοι, τροχοί 18 ιντσών, πίσω κάθετα φώτα και ολογράφως το «Renault 5» συνθέτουν την υπόλοιπη εικόνα του μοντέλου.

Εσωτερικό άκρως hi-tech

Η καμπίνα συνεχίζει να συνδυάζει ρετρό στοιχεία με τις απαιτήσεις της ηλεκτροκίνησης. Το τιμόνι είναι τετραγωνισμένο και από πίσω του ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, από 7 έως 10 ιντσών. Λίγο πιο δίπλα υπάρχει και η οθόνη αφής 10 ιντσών που εξοπλίζεται με το σύστημα infotainment OpenR Link, ενώ όλα έχουν μία ελαφρά κλίση προς τον οδηγό, την ώρα που τα υφάσματα που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι 100% κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Κινητήριες επιλογές

Το νέο 5 E-Tech θα κατασκευάζεται στη Γαλλία υπό τη νεοσύστατη μονάδα Ampere του ομίλου Renault. Η Renault επιβεβαίωσε επίσημα δύο επιλογές μπαταριών, που προσφέρουν χωρητικότητα 40 kWh ή 52 kWh και αυτονομίες 300 και 400χλμ. αντίστοιχα.Στο θέμα των ιπποδυνάμεων, θα υπάρχουν 3 εκδόσεις: με 95 άλογα και 215 Nm ροπής, με 122 άλογα και 225 Nm ροπής και με 150 άλογα και 245 Nm ροπής.

Τιμή

Η Renault δήλωσε ότι η τιμή εκκίνησης για το 5 E-Tech θα κυμαίνεται γύρω στα 25.000 ευρώ, τοποθετώντας το ευθέως στον ανταγωνισμό με πολλά τρέχοντα και επερχόμενα μοντέλα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button