ΕνημέρωσηΠολιτική

Την προμήθεια 20 αεροσκαφών F-35 ενέκρινε η Βουλή – Η δήλωση Δένδια

Την προμήθεια 20 αεροσκαφών F-35 ενέκρινε η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, ο οποίος τόνισε ότι με την απόκτηση των F-35 διασφαλίζεται η δυνατότητα αποτροπής οποιασδήποτε απειλής κατά της χώρας από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Ο κ. Δένδιας, τόνισε ότι πρόκειται για τα πιο εξελιγμένα αεροσκάφη που πετούν αυτή τη στιγμή και μίλησε για «σημαντικό όπλο που θα δώσει μεγάλες δυνατότητες στην Πολεμική Αεροπορία».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενημέρωσε την Επιτροπή σχετικώς με την ατζέντα του 2030 και ειδικώς για την έναρξη διερεύνησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης Ελλάδα της φρεγάτας Constellation, της νέας γενιάς φρεγάτας του αμερικανικού ναυτικού.

«Eφόσον αποφασίσουμε την ναυπήγηση της μετά από αυτό το αρχικό στάδιο θα αποτελέσει σημαντικό όπλο για το Πολεμικό Ναυτικό. Θα είναι δεύτερο μεγάλο όπλο μετά τις φρεγάτες Belhara που θα μπορέσει να στηρίξει πορεία του Πολεμικού Ναυτικού στον 21ο αιώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θετική γνώμη εξέφρασαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και αρνητική γνώμη διατύπωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η Νίκη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button