ΑθλητικάΕνημέρωση

Η εθνική πόλο «άγγιξε» την πρόκριση αλλά ο «κακός της δαίμονας» την άφησε εκτός ημιτελικών στο παγκόσμιο – Galaksias Portal News

Η εθνική πόλο των ανδρών βρέθηκε να είναι δυο γκολ μπροστά από την Ιταλία, 2:30 πριν το φινάλε του προημιτελικού, αλλά οι “ατζούρι” κατάφεραν να “λυγίσουν” την γαλανόλευκη και τον εκπληκτικό Ζερδεβά (11-10) και να πάρουν την πρόκριση στους “4” του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα. Κόντρα στην Ισπανία, για μια θέση στον τελικό. Ο Ντι Φούλβιο το νικητήριο γκολ. Πλέον η Ελλάδα θα παίξει με το Μαυροβούνιο για τις θέσεις 5-8.

Η εθνική πόλο των ανδρών έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο οκτάλεπτο, βάζοντας τρία γκολ και δεχόμενη μόλις ένα. Η άμυνα της Ελλάδας εγκλώβισε τους “ατζούρι”, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 4-1 στις αρχές της δεύτερης περιόδου.

Εκεί όμως η Ελλάδα έπαθε.. black out, η Ιταλία “ξύπνησε” και πέτυχε πέντε σερί γκολ, για να ανατρέψει το σκορ και να φτάσει στο 6-4. Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του οκταλέπτου, ο Καλογερόπουλος μείωσε σε 6-5, δίνοντας και πάλι… πνοή στην ομάδα.

Ένα τυχερό γκολ των Ιταλός στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου έφερε το 7-5, με την Εθνική πόλο να “απαντάει” στην επόμενη επίθεσή της (7-6) και να κάνει το 7-7 με γκολάρα του Βλαχόπουλου, στον παίκτη παραπάνω, 3:50 πριν την ολοκλήρωση του οκταλέπτου. Οι “ατζούρι” κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα, αλλά η Ελλάδα έκλεισε την 3η περίοδο ισοφαρίζοντας σε 8-8 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και τον Ζερδεβά να κάνει μια ακόμα τεράστια επέμβαση (από τις πολλές που είχε). Η ελληνική ομάδα έπαιξε για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο στη δεύτερη περίοδο, λόγω αποβολής του Αργυρόπουλου.

Ο τερματοφύλακας της Ελλάδας κατέβασε… ρολά και στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου, όταν η Ιταλία ανάγκασε -με την απόδοσή της- την Εθνική μας να μπει σε θέση άμυνας. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κέρδισε πέναλτι, με τον Γενηδουνιά να δίνει και πάλι το προβάδισμα στην Ελλάδα, κάνοντας το 9-8!

Οι δυο ομάδες είχαν δοκάρια στις επιθετικές προσπάθειες που ακολούθησαν, με τον Καλογερόπουλο να σκοράρει -στον παίκτη παραπάνω- αλλά το τέρμα να ακυρώνεται, λόγω τέλους του χρόνου επίθεσης.

Στα 2:35 πριν το φινάλε, ο Βλαχόπουλος έκανε το 10-8, με την Ιταλία να μειώνει στην επόμενη επίθεση (10-9) και να ισοφαρίζει (10-10) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντι Σόμα, στο 1:42. Στα 42 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, ο Ντι Φούλβιο έδωσε την τελική “μαχαιριά” στην Ελλάδα, κάνοντας το 11-10 για την Ιταλία και δίνοντάς της την πρόκριση στα ημιτελικά.

  

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-5, 3-2,

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Αργυρόπουλος , Κανακάκης, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος, Παπανικολάου

Ιταλία (Αλεσάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Κοντέμι, Μαρτσιάλι, Φοντέλι, Βελότο, Ρεντσούτο, Ετσενίκε, Πρεσιούτι, Μπρούνι , Ντι Σόμα, Ντόλτσε, Νικόζια, Γκράτα

 

To άρθρο Ελλάδα – Ιταλία 10-11: Η εθνική πόλο «άγγιξε» την πρόκριση αλλά ο «κακός της δαίμονας» την άφησε εκτός ημιτελικών στο παγκόσμιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button