ΕνημέρωσηΠολιτική

Την Τρίτη η ακρόαση των δικαστικών λειτουργών για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αύριο, Τρίτη 28 Ιουνίου, θα λάβει χώρα η ακρόαση δικαστικών λειτουργών, από τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία πρόκειται να κενωθεί στις 30 Ιουνίου 2022.

Η ακρόαση των δικαστικών λειτουργών θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις που έχουν προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα στις 28 Ιουνίου. Βάσει του άρθρου 14 του Κανονισμού της Βουλής, η Διάσκεψη των Προέδρων εκφράζει γνώμη, σύμφωνα με τον ν. 3841/2010 και μετά από ακρόαση των υποψηφίων, ομοφώνως, άλλως με πλειοψηφία τουλάχιστον των 4/5 των μελών της, για την επιλογή του εισαγγελέα και των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, αύριο Τρίτη, στις 12:00, έχει προγραμματιστεί η ακρόαση των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, Νικολάου Πιπιλίγκα, Θεοδώρου Κανελλόπουλου, Χρήστου Τζανερρίκου, Γεωργίου Χριστοδούλου και Μαρίας Βασδέκη, και των αρεοπαγιτών Βασιλικής Ηλιοπούλου, Ελένης Φραγκάκη, Ανθής Γκάμαρη, Ζαμπέτας Στράτα, Πηνελόπης Παρτσαλίδου-Κομνηνού, Μαρίας Κουβίδου, Όλγας Σχετάκη-Μπονάτου, Γεωργίου Κόκκορη, Βασιλείου Μαχαίρα και Μαρίας Μουλιανιτάκη, προκειμένου η Διάσκεψη των Προέδρων να εκφράσει γνώμη για την πλήρωση της θέσης του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, η οποία πρόκειται να κενωθεί στις 30 Ιουνίου 2022.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger