ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Με το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet η είσοδος στους ποδοσφαιρικούς αγώνες από τις 9 Απριλίου

Για μια καινούργια πραγματικότητα για τους φιλάθλους έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ αναφερόμενος στο νέο σύστημα ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων και την είσοδό τους στα γήπεδα. Όπως τόνισε «σε απόλυτη συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και την Super League ξεκινάμε από 9 Απριλίου.

Δεν ξεκινάμε χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι θα είναι μια καινούργια πραγματικότητα για τους φιλάθλους. Συνεπώς αρχίζουμε με το καινούργιο σύστημα ταυτοποίησης μέσα από το Wallet όπου βάζουμε το εισιτήριό μας με πολύ εύκολο τρόπο, απλά σκανάρουμε το QR Code ή το Barcode του εισιτηρίου που μπαίνει στο ψηφιακό πορτοφόλι μας και με αυτό μπαίνουμε στο γήπεδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως πρόσθεσε ο κ. Παπαστεργίου αν δεν έχουμε καταλάβει ή δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κατεβάσουμε το Wallet, συνεχίζουμε να μπαίνουμε με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο του έγχαρτου εισιτηρίου της ταυτοποίησης στην είσοδο».

Όπως επεσήμανε «οι φίλαθλοι έχουν να κάνουν μόνο ένα βήμα, να κατεβάσουν το Wallet και μάλιστα ήδη στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας που είναι ένα προαπαιτούμενο βήμα έχουν εγγραφεί περίπου οι μισοί Έλληνες. Συνεπώς πρέπει να κατεβάσουμε το Gov.gr.Wallet και από κει πέρα η είσοδος του εισιτηρίου -απλού ή διαρκείας- είναι απλά ένα βήμα δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Όποιος έχει το εισιτήριο διαρκείας στα χέρια του το βάζει στο gov.gr wallet και από κει και πέρα ταυτοτοποιείται το όνοματεπώνυμό του, το κινητό τηλέφωνό του, το οποίο είναι και το μέσο ταυτοποίησης». Σημείωσε ότι «αντί να απασχολούμε εκατοντάδες και χιλιάδες αστυνομικούς στα γήπεδα τις Κυριακές πλέον η ταυτοποίηση γίνεται κατευθείαν πάνω στο ψηφιακό μας πορτοφόλι».

Ο υπουργός επανέλαβε σε ό,τι αφορά στους ανήλικούς αν είναι κάτω από 15 ετών συνοδεύεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του και έτσι το εισιτήριό του στο κινητό του πατέρα ή του κηδεμόνα, ενώ στην περίπτωση που είναι άνω των 15 ετών θα μπορεί ο ίδιος ο ανήλικος να εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας και να κατεβάσει το gov.gr.wallet. Για οποιαδήποτε απορία παρέπεμψε στο tickets.gov.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι «από 9 Απριλίου ξεκινάει η ταυτοπροσωπία με τη νέα σύγχρονη μεθοδολογία που έχει φτιάξει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεταβατικό στάδιο ώστε οι φίλαθλοι να εξοικειωθούν με το θέμα της νέας τεχνολογίας και θα πάμε με δυο δρόμους, θα εφαρμόζεται και ο νέος νόμος για την ταυτοπροσωπία αλλά θα ισχύει και το παλιό σύστημα». Τόνισε μάλιστα ότι θα πρέπει να ξέρουν όλοι οι φίλαθλοι ότι «η Ελλάδα έχει πλέον τα πιο σύγχρονα γήπεδα από θέμα ασφάλειας όσον αφορά στην τεχνολογία την οποία εισαγάγαμε». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «όλη η κοινωνία ήθελε να αλλάξει κάτι επιτέλους, να νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια».

Μιλώντας για το θέμα και ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου επεσήμανε ότι «το ποδοσφαίρο συμμετέχει ενεργά, όλες οι πλευρές θέλουν το ίδιο, ανταλλάσσουμε απόψεις, βάζει ο καθένας την τεχνογνωσία του».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button