Επικαιρότητα

Το Final Four στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας θα είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου! – Galaksias.com

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και η ευρύτερη περιοχή θα ζουν το επόμενο διάστημα στους ρυθμούς του 3ου Final Four Κυπέλλου ΕΠΣΗ 2024.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έγινε σαφές ότι στόχος είναι η κορυφαία διοργάνωση για το τοπικό ποδόσφαιρο του Ηρακλείου να ξεπεράσει τα στάνταρ των προηγούμενων.

ΕΠΣΗ και Δήμος Μινώα είναι οι συνδιοργανωτές, με την πολύτιμη στήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης.

Παρόντες στη Συνέντευξη Τύπου ήταν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Νίκος Τζώρτζογλου, ο Αναπλ. Πρόεδρος Κυπέλλου ΕΠΣΗ κ. Γιώργος Φανουράκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας κ. Στέφανος Ψυλλάκης, στελέχη της ΕΠΣΗ και του Δήμου, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου και εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών σωματείων του Δήμου και της ομάδας μπάσκετ της Αναγέννησης.

Τα κυριότερα σημεία των τοποθετήσεων:

Βασίλης Κεγκέρογλου (Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας): «Θα αγκαλιάσουμε την διοργάνωση του 3ου Final Four Κυπέλλου ΕΠΣΗ και είμαστε σίγουροι ότι θα εξελιχθεί σε μία μεγάλη γιορτή για τον αθλητισμό και τον τόπο μας που εκτός των άλλων, θεωρούμε ότι θα ενισχύσει την ψυχολογία των δημοτών μας που ακόμα και σήμερα, βρίσκονται αντιμέτωποι με συσσωρευμένα προβλήματα λόγω των «ανοιχτών πληγών» που έχει αφήσει πίσω του- 2,5 χρόνια μετά- ο καταστροφικός σεισμός. Είναι δεδομένο ότι τέτοιες -υψηλού επιπέδου-διοργανώσεις που οδηγούν τον κόσμο στα γήπεδα και τον κάνουν να χαίρεται, αναδεικνύοντας την ίδια στιγμή τις αθλητικές μας υποδομές, διαφημίζοντας το τόπο μας, μόνο θετικό αποτύπωμα μπορούν να αφήσουν. Μιλάμε εξάλλου για μια διοργάνωση μεγάλης εμβέλειας, με ευρεία προβολή και ως εκ τούτου τα βλέμματα όλων θα στραφούν στο Δήμο μας. Σας υποσχόμαστε ως οικοδεσπότες, ότι θα σταθούμε αντάξιοι αυτής της επιλογής και θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ΕΠΣΗ για αυτή της την απόφαση να στηρίξει έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες και τα σωματεία».

Νίκος Συριγωνάκης (Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου): «Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για μια επιτυχημένη διοργάνωση, δίνοντάς της χρώμα και κύρος αλλά παράλληλα να δώσουμε ζωντάνια και χαρά στην περιοχή που τη χρειάζεται όσο ποτέ. Να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αναλαμβάνουμε τέτοιες διοργανώσεις με εντυπωσιακά αποτελέσματα και παράλληλα να αναδείξουμε και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Το Αρκαλοχώρι διαθέτει ένα υπερσύγχρονο στάδιο που μπορεί να φιλοξενήσει όχι μόνο ποδοσφαιρικά γεγονότα αλλά και άλλα αθλήματα».

Νίκος Τζώρτζογλου (Πρόεδρος ΕΠΣΗ): «Αν κάθομαι εδώ ως Πρόεδρος της ΕΠΣΗ ένας από εκείνους που με στήριξαν πριν 20 χρόνια ήταν ο Δήμαρχος και φίλος Βασίλης Κεγκέρογλου και του οφείλω, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας κερδίζει την διοργάνωση του Final Four μέσα από τέσσερις υποψηφιότητες. Το Final Four που ξεκίνησε ως ιδέα του Κυπελλάρχη Γιώργου Φανουράκη έχει φέρει καταπληκτικά αποτελέσματα. Είναι η κορυφαία διοργάνωση στο νησί σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Ο πήχης είναι πολύ ψηλά και από θέμα προσέλευσης κόσμου και από πλευράς ατμόσφαιρας που θέλουμε να μοιάζει με γιορτή. Να στείλουμε το μήνυμα από το Αρκαλοχώρι, ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι βία και τοξικότητα αλλά  γιορτή. Επιθυμία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας είναι οι ημιτελικοί να γίνουν στα γήπεδα Καστελλίου και Θραψανού και ο τελικός στο στάδιο Αρκαλοχωρίου και πρέπει να δημιουργήσουμε ασφαλείς συνθήκες για όσους παρακολουθήσουν τα παιχνίδια».

Γιώργος Φανουράκης (Αναπλ. Πρόεδρος Κυπέλλου ΕΠΣΗ): «Σύμφωνα με την ροή της διοργάνωσης του Κυπέλλου θα γνωρίζουμε τέλη Μαρτίου ποιες θα είναι οι τέσσερις ομάδες του Final Four. Θα υπάρχουν επίσημοι προσκεκλημένοι από το χώρο του ποδοσφαίρου. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια διοργάνωση που θα ξεπεράσει τις προηγούμενες δύο διοργανώσεις. Εύχομαι να μην υπάρξουν νικητές, ούτε ηττημένοι, κι όλοι μαζί να φύγουμε αγκαλιασμένοι»

Στέφανος Ψυλλάκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας): «Είναι τιμή για το Δήμο μας η διοργάνωση του Final Four Κυπέλλου ΕΠΣΗ. Να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει αναθέτοντάς μας αυτή την διοργάνωση. Από τη πλευρά μας εμείς θα τιμήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη».

Γιώργος Χαμηλάκης (Μέλος Επιτροπής Κυπέλλου ΕΠΣΗ): «Ερχόμενος στο Αρκαλοχώρι είδα τα σημάδια που έχει αφήσει ο σεισμός από το Σεπτέμβριο του 2021. Είναι μια ευκαιρία αυτή η γιορτή του Final Four να δώσουμε χαρά σε όλους τους δημότες».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button