ΕνημέρωσηΟικονομία

Τι αναζητούν οι millennials από τον χώρο εργασίας τους

Η γενιά των Millennials (Gen Y) είναι πλέον εκείνη που αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» του εργατικού δυναμικού της χώρας μας. Πρόκειται για τη γενιά που περιλαμβάνει όσους είναι γεννημένοι από το 1981 έως τα μέσα των 90s, ανθρώπους δηλαδή που έχουν γνωρίσει σε σχετικά μικρή ηλικία το Διαδίκτυο ή και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι οποίοι ενηλικιώθηκαν – ή βρισκόταν στα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής τους – κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ελλάδα. Πόσο διαφορετικοί είναι, όμως, οι millennials από τις προηγούμενες γενιές στον χώρο της εργασίας; Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μία γενιά που φέρνει μία νέα εργασιακή πραγματικότητα.

Η γενιά που αναζητά την επιμόρφωση και τη βελτίωση δεξιοτήτων

Σύμφωνα με έρευνα της επιτροπής Women In Business του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, οι millennials αξιολογούν πολύ ψηλά την επιμόρφωση, τις ευκαιρίες για βελτίωση δεξιοτήτων και την υποστήριξη στο χώρο της εργασίας, ενώ σε ποσοστό 83% αναζητούν περισσότερη στήριξη από τα ηγετικά στελέχη της ομάδας τους ή του οργανισμού στον οποίο εργάζονται. Γνωρίζουν ότι βρισκόμαστε στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και ότι για να μπορέσει κάποιος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των ημερών, χρειάζεται ξεχωριστές δεξιότητες (τόσο hard όσο και soft skills), κατανόηση των αλλαγών που έχουν έρθει, αλλά και μία συνεχή διάθεση για μάθηση και επιμόρφωση.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger