ΕνημέρωσηΠολιτική

Κόντρα Ανδρουλάκη – Τσιάρα στη Βουλή στη σκιά της απόφασης του ΣτΕ για τις υποκλοπές – «Είστε κόμμα ντροπή»

Tα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο κοινοβολευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στη «σκιά» της απόφασης του ΣτΕ για τις υποκλοπές.

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι ιστορική και αποτελεί μήνυμα: Ως εδώ κ. Μητσοτάκη. Ως εδώ στη καταπάτηση του κράτους Δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στον Κώστα Τσιάρα και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για θεσμική νίκη της δημοκρατικής παράταξης».

Ο κ. Ανδρουλάκης ισχυρίστηκε ότι «με τη συγκεκριμένη απόφαση το παρακράτος του Μαξίμου έχει υποστεί μεγάλη ήττα στην προσπάθειά του να συγκαλύψει την υπόθεση των υποκλοπών και την παρακολούθησή μου».

«Δεν μπορεί όποτε μας αρέσει μια απόφαση, η Δικαιοσύνη να είναι καλή και όποτε δεν μας αρέσει, η Δικαιοσύνη χειραγωγείται από την κυβέρνηση» αντέδρασε ο κ. Τσιάρας και συνέχισε: «Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Ως υπουργός Δικαιοσύνης πίστευα ότι τα θέματα εθνικής ασφάλειας δεν μπορεί να κοινοποιούνται. Αυτή ήταν η άποψή μου» ξεκαθάρισε και προσέθεσε:  «Βεβαίως εφόσον υπάρχει αυτή η απόφαση και με δεδομένο ότι η ίδια η κυβέρνηση έρχεται να νομοθετήσει επί ενός πεδίου άναρχου που χρειάζεται να λάβει κανείς υπόψη του δεκάδες διαφορετικές πρόνοιες, που μπορεί να ξεκινούν από την λειτουργία της ΕΥΠ, την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων ,είναι ένα θέμα που αποδεικνύει και το σοβαρό της ενδιαφέρον και την προσήλωση της στο κράτος δικαίου».

«Όλα τα άλλα, προφανώς θα αποδειχθούν στην πορεία και θα φανούν αλλά το να εγκαλούμαστε γιατί τελικά φέρνουμε ένα ολοκληρωμένο νόμο, που πραγματικά προστατεύει όλη αυτή τη διαδικασία, δημιουργεί συνθήκες νομιμότητας και υπηρετεί τον πυρήνα του κράτους δικαίου, νομίζω ότι είναι εκτός λογικής» κατέληξε ο ίδιος. 

Οξύνοντας τη κριτική του προς την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα συνέβαινε αυτό. Εσείς όμως δεν είστε κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας. Εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές. Εσείς δεν τις εμπιστεύεστε. Είστε κόμμα ντροπή για τη διάκριση των εξουσιών».

Κάλεσε δε τον ελληνικό λαό να στείλει μήνυμα στις ευρωεκλογές κατά της κυβέρνησης της ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη προσωπικά τονίζοντας: «Είχε το θράσος να χρησιμοποιήσει την ΕΥΠ εις βάρος πολιτικών του αντιπάλων και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Με παρακολουθούσατε όταν υπέβαλα υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Θα μάθω τη Δευτέρα για το ποιος ήταν ο λόγος να με βαπτίσετε πράκτορα, για να μην ηγηθώ της προσπάθειας αυτής που κάνουμε τώρα. Θέλατε εμπλοκή στις εσωκομματικές εκλογές, αυτός είναι ο λόγος. Θέλατε ένα ΠΑΣΟΚ αποκούμπι και όχι πολιτικό αντίπαλο όπως είναι τώρα».

Λίγη ώρα νωρίτερα, σε συζήτησή του με τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι με την απόφαση του ΣτΕ έχει το δικαίωμα να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του, καθώς δεν εμπίπτει στην νεότερη ρύθμιση του 2022, σύμφωνα με την οποία ο οιοσδήποτε μπορεί να ενημερωθεί μετά από τρία χρόνια και εξεταστεί το αίτημά του από τριμελή επιτροπή.

To άρθρο Κόντρα Ανδρουλάκη – Τσιάρα στη Βουλή στη σκιά της απόφασης του ΣτΕ για τις υποκλοπές – «Είστε κόμμα ντροπή» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button