ΕνημέρωσηΟικονομία

Θρήνος για τον 36χρονο σκιέρ που σκοτώθηκε από χιονοστιβάδα – Galaksias Portal News

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει σε όλη τη Φλώρινα, η είδηση του θανάτου του 36χρονου Έλληνα σκιέρ Κωνσταντίνου Μομτσή που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο άτυχος Κωνσταντίνος Μομτσής βρήκε τραγικό θάνατο στο Μπόροβετς

Ο άτυχος σκιέρ που καταγόταν από τη Φλώρινα, λάτρευε την ορειβασία και τα χειμερινά σπορ γι’ αυτό και  ταξίδευε συνέχεια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού για να διασκεδάσει κάνοντας το αγαπημένο του σπορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί του αυτή τη φορά ήταν και τρεις φίλοι του, οι οποίοι καταπλακώθηκαν επίσης από τη χιονοστιβάδα, ωστόσο  κατάφεραν τελικά να απεγκλωβιστούν.

Όπως προκύπτει από όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, το μοιραίο λάθος της παρέας ήταν ότι αποφάσισαν να κατέβουν την πιο επικίνδυνη πλαγιά, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καταλληλότερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του Έλληνα σκιέρ συμμετείχαν περισσότερα από 25 άτομα και τέσσερα σκυλιά.

Την σορό του άτυχου Έλληνα βρήκε ομάδα διάσωσης που έσπευσε στο σημείο στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς με αυτόπτη μάρτυρα να περιγράφει στο BTV πως η παρέα κατέβηκε το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς.

Σύμφωνα με το βουλγάρικο μέσο, ο αυτόπτης μάρτυρας τόνισε χαρακτηριστικά: «Νωρίτερα συναντήσαμε την ομάδα και σχολιάσαμε ότι το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Λίγα λεπτά αργότερα τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο μέρος ο ένας μετά τον άλλο. Δεν κουβαλούσαν σακίδια. Προφανώς, δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι. Κατά την κάθοδο, ο ένας από αυτούς έκοψε την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Χώθηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων. Ήταν εξαιρετικά θεαματικό να το παρακολουθήσετε, αλλά δεν ήταν καθόλου ασφαλές. Καλέσαμε το 112. Μετά ξεκίνησε η έκτακτη διάσωση» ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

«Τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο ο ένας μετά τον άλλο. Δεν είχαν σακίδια πλάτης. Προφανώς δεν ήταν προετοιμασμένοι» είπε στο bTV ο Στέφαν Χριστόβ, ένας από τους συμμετέχοντες στη επιχείρηση διάσωσης της παρέας των τεσσάρων Ελλήνων.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στο βουνό, Εμίλ Νέσεβ τόνισε: «Στο περιστατικό ενεπλάκησαν Έλληνες πολίτες. Δεν είχαν μέσα τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button