ΕνημέρωσηΟικονομία

Σαν σήμερα πριν 70 χρόνια κυκλοφόρησε η θρυλική ταινία με τη Γεωργία Βασιλειάδου και τον Βασίλη Αυλωνίτη – Galaksias Portal News

Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνει σήμερα η «Ωραία των Αθηνών», με τη Γεωργία Βασιλειάδου να κατακτά το ελληνικό κοινό με την ερμηνεία της ως η πολύφερνη νύφη Αριστέα, και να φανταστεί κανείς ότι ήταν ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος σε κινηματογραφική ταινία. Ο σπουδαίος  Βασίλης Αυλωνίτης περνάει στην ιστορία με τις ατάκες «πνεύμα και ηθική» και «ω ρε πού πάμε», ενώ ο Μίμης Φωτόπουλος και ο Νίκος Σταυρίδης δημιουργούν ένα αχτύπητο δίδυμο. Κοντά τους μια νέα κοπέλα που ξεχωρίζει η Γκέλυ Μαυροπούλου, κόρη των ηθοποιών Άγγελου Μαυρόπουλου και Μαρίκας Κρεβατά διανθίζει με το ταλέντο και τη χάρη της τις σκηνές που συμμετέχει. Η παρουσία της Σπεράντζας Βρανά με τη μουσική του Γιώργου Μουζάκη προσθέτουν κέφι και μπρίο, αλλά και μια γλυκιά νοσταλγία.

Η Φίνος Φιλμ θυμάται το χρονικό της πρώτης προβολής της κωμικής ταινίας της και με ένα βίντεο και μια ανάρτηση εύχεται χρόνια πολλά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Νίκος Τσιφόρος εμπνεύστηκε το σενάριο από τα πρώτα μεταπολεμικά καλλιστεία που είχε διοργανώσει η εφημερίδα «Το Έθνος» και ο Αχιλλέας Μαμάκης, πείθοντας τον Φίνο ότι η επιτυχία της ταινίας ήταν βέβαιη. Και είχε δίκιο. Στις 15 Μαρτίου του 1954 η «Ωραία των Αθηνών» προβάλλεται στους κινηματογράφους Ρεξ, Πάνθεον και Ιντεάλ και ο κόσμος συρρέει για να τη δει.

»Η Βασιλειάδου κλέβει την παράσταση αλλά οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας καταφέρνουν να μετατρέψουν την ταινία σε μια από τις πιο διαχρονικές κωμωδίες του αιώνα. Το δίδυμο Φωτόπουλος – Σταυρίδης είναι σε μεγάλα κέφια, ενώ ο Βασίλης Αυλωνίτης περνάει στην ιστορία με τις ατάκες «πνεύμα και ηθική» και «ω ρε πού πάμε». Η παρουσία της Σπεράντζας Βρανά με τη μουσική του Γιώργου Μουζάκη προσθέτουν κέφι και μπρίο, για να μας κάνουν εβδομήντα χρόνια μετά να συνεχίζουμε να σιγοτραγουδάμε με νοσταλγία «αυτό το μάμπο…». Χρόνια πολλά «Ωραία των Αθηνών»!

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button