ΕνημέρωσηΠολιτική

Έριχναν μπάζα σε δασική έκταση για 13 χρόνια – Galaksias Portal News

Είχε εγκαταστήσει αυθαίρετα επιχείρηση χωματουργικών μηχανημάτων σε δασική έκταση στο δήμο Παύλου Μελά, όπου απέρριπτε ανεξέλεγκτα επί 13 χρόνια μπάζα, ενώ ο αρμόδιος υπάλληλος της δημοτικής υπηρεσίας έκανε τα… στραβά μάτια.

Σε βάρος των δύο παραπάνω, καθώς και σε τρίτο πρόσωπο, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι τρεις κατηγορούμενοι (49, 68 και 55 ετών, αντίστοιχα) ευθύνονται για περιβαλλοντική ρύπανση, προερχόμενη από ανεξέλεγκτες απορρίψεις μεγάλων ποσοτήτων αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών, κατεδαφίσεων καθώς και για κατάληψη δημόσιου κτήματος.

Όπως προέκυψε έπειτα από την επιτόπια αυτοψία του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της ΕΛ.ΑΣ., ο 49χρονος φέρεται πως είχε εγκαταστήσει αυθαίρετα επιχείρηση χωματουργικών μηχανημάτων, καταλαμβάνοντας παράνομα δημόσια δασική έκταση, ενώ διαπιστώθηκε ότι προέβαινε σε συστηματική απόρριψη και διάστρωση μπαζών με επιχωμάτωσή τους, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο σταδιακή αναδιαμόρφωση του ανάγλυφου του εδάφους της περιοχής τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2008 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021.

Επιπλέον, ο 68χρονος, ως αρμόδιος λειτουργός δημοτικής υπηρεσίας παρέλειψε, να προβεί στις νόμιμες ενέργειες, καθώς σε δημόσια δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή διαπιστώθηκαν ανεξέλεγκτες απορρίψεις μπαζών, διαφόρων άλλων στερεών απόβλητων και άχρηστων κάδων του Δήμου Παύλου Μελά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, έπειτα από αυτοψία των αρμοδίων υπαλλήλων σε άλλο σημείο, ιδιοκτησίας του 55χρονου, διαπιστώθηκε – κατά την ίδια ανακοίνωση – η απόρριψη και διάστρωση αποβλήτων εκσκαφών χωμάτινης σύστασης, που οδηγεί στο συμπέρασμα συστηματικής αναδιαμόρφωσης του ανάγλυφου μιας πλευράς του οικοπέδου, η οποία εφάπτεται με ρέμα και είχε ως αποτέλεσμα την ισχυρή επέκταση του γεωτεμαχίου προς την κατεύθυνση του ρέματος.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, μέρος των χωμάτων απορρίφθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο στο πρανές του ρέματος από τον 49χρονο, κατόπιν αιτήματος του 55χρονου.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button