ΕνημέρωσηΠολιτική

Κόντρα στη Βουλή για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Το νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια ήταν υπό συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο τα αίματα άναψαν για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Η πρώτη αναφορά στην ολομέλεια της Βουλής έγινε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, που επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ευρωβουλευτές του ενέκριναν ένα ψήφισμα το οποίο κάνει αναφορά σε μειονότητες.

«Για εμάς μόνο μία μειονότητα υπάρχει και αυτή είναι η μειονότητα της Θράκης», είπε ο κ. Βελόπουλος, προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Η Ελληνική Λύση προσπαθεί να συγκαλύψει την άρνησή της «να υπερψηφίσει ένα ψήφισμα – κόλαφο για την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα», το οποίο καταδικάζει τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις κατά των δικαιωμάτων όλων των μειονοτήτων, υποστήριξε.

«Φαίνεται όμως ότι για τον κ. Βελόπουλο οι ζωές κάποιων ανθρώπων κοστίζουν λιγότερο» πρόσθεσε ο κ. Ξανθόπουλος, προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Χήτα.

«Είστε ένα δεκανίκι της ΝΔ. Επιλεκτικά διαβάζετε το ψήφισμα. Τι εννοείτε μειονότητες; Γιατί στην Ελλάδα είναι μόνο η μειονότητα στη Θράκη και όλα τα άλλα είναι εξυπνακισμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Χήτας.

«Δεν μπορεί να κάνει παιχνίδια ο κ. Βελόπουλος με τη μειονότητα όταν δεν γνωρίζει ότι η λέξη μειονότητα είναι επίσημος όρος του ΟΗΕ και αναφέρεται σε κοινωνικές ομάδες. Πέρα από τα μεγάλα λόγια βάζει πλάτες στα δύσκολα της ΝΔ», ανταπάντησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος.

Στην κόντρα Ελληνικής Λύσης – ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη, που έκανε λόγο για «μία συστηματική προπαγάνδα εμμονικών ευρωβουλευτών που έχουν στοχοποιήσει την Ελλάδα».

Ο κ. Πλεύρης επιτέθηκε μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι «μιλά για κράτος δικαίου ένα κόμμα που έχει δύο υπουργούς του καταδικασμένους και ως κυβέρνηση την περίοδο 2015-2019 προσπάθησε να διαλύσει το κράτος δικαίου».

«Δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ που συντάχθηκε με ένα ψήφισμα που προσβάλει και συκοφαντεί τη χώρα. Η Ελλάδα του σήμερα είναι τελείως διαφορετική από μια Ελλάδα του 2015 που ντρεπόμασταν», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, καταλόγισε στην κυβέρνηση «κλιμακούμενη αντίδραση και προσπάθεια διαστρέβλωσης του περιεχομένου και της ουσίας του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου».

«Δεν είναι αντίδραση μίας εμμονικής ομάδας, ενός εμμονικού οργάνου της Ευρωβουλής, εναντίον της υπέροχης κυβέρνησης της ΝΔ, όπως διαρρέει η ίδια, αλλά είναι μία πρόταση από τις περισσότερες ευρωομάδες στις οποίες είναι μέσα και η Φιλελεύθερη παράταξη του κ. Μακρόν. Είναι και το κόμμα του Γάλλου προέδρου κομμάτι της συνωμοσίας εναντίον της ΝΔ; Τα ζητήματα που τίθενται στο ψήφισμα άπτονται των δημοκρατικών θεσμών. Κανείς όμως δεν μιλά για το περιεχόμενο του, για τα σκάνδαλα που καταγράφονται και για τη ταμπακιέρα που εκθέτει πολλαπλώς της χώρα», επισήμανε ο κ. Μάντζος.

To άρθρο Κόντρα στη Βουλή για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button