ΕνημέρωσηΠολιτική

«Θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι» – Galaksias Portal News

«Θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι». Με αυτή τη φράση τοποθετήθηκε ο Πέτρος Παππάς επί των καταιγιστικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, με νέο γύρο εκλογών για την ανάδειξη προέδρου, μετά την ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Θέλω να πιστεύω ότι μετά και από αυτό το δεύτερο σοκ, θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι και πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός κεντροαριστερού ισχυρού πόλου», δήλωσε ο Πέτρος Παππάς, μιλώντας στα Παραπολιτικά FΜ το πρωί της Παρασκευής (23.02.24, εκτιμώντας δε ότι είναι «βέβαιη η επανεκλογή Κασσελάκη».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το ποιους χαρακτηρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης ως υπονομευτές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χαρακτηριστικά ότι «εδώ που φτάσαμε δεν μπορούμε να λέμε ψέματα μεταξύ μας ούτε ψέματα στον κόσμο, ο κόσμος καταλαβαίνει. Δεν ξέρω πόσοι είναι, δεν ξέρω πόσοι θα το ξανασκεφτούν, δεν ξέρω πόσοι το έκαναν χωρίς να έχουν ενδεχομένως κάποια υστεροβουλία νομίζοντας ότι υπερασπίζονται ενδεχομένως μια ιδεολογική καθαρότητα ή μια κομματική νομιμότητα. Θέλω να πιστεύω ότι μετά και από αυτό το δεύτερο σοκ που δοκιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι και πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός κεντροαριστερού ισχυρού πόλου».

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν δεχτεί τη βούληση και τη θέληση της βάσης και της πλειοψηφίας του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή στην ηγεσία και αντιμετώπισαν τον νέο του πρόεδρο ως ένα ξένο σώμα χωρίς να αντιληφθούν ότι στην πραγματικότητα όλοι βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα. Υπονομεύοντας υπονομεύουν τον εαυτό τους στην πραγματικότητα, είναι τελικά αυτοκτονική συμπεριφορά γιατί όλη μαζί η βάρκα βουλιάζει με όλους μας μέσα αν υπονομεύεται ο αρχηγός του κόμματος» πρόσθεσε ο Πέτρος Παππάς.

Κατά τον ίδιο «ο καθένας θα αναλάβει πλέον τις ευθύνες του απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον εαυτό του απέναντι στην πορεία του και απέναντι στο αν θέλει ή δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια στιγμή να έχει ξανά μια κυβερνητική φωνή».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη, εκτίμησε ότι είναι «βέβαιη η επανεκλογή» του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν βλέπατε την ανταπόκριση του συνεδρίου αλλά μιλώντας και με τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρώ ότι τίθεται θέμα μη εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη και αυτό που θα κάνει όταν εκλεγεί άλλη μια φορά είναι πραγματικά να επανιδρύσει αυτό το κόμμα και να επανιδρύσει την κεντροαριστερή παράταξη στη χώρα με όρους πλέον νέους».

Ο Πέτρος Παππάς τοποθετήθηκε, τέλος, και για τις σημερινές δηλώσεις Ζαχαριάδη και απάντησε ότι «μου κάνουν εντύπωση οι δηλώσεις αυτές, δεν νομίζω ότι εξυπηρετούν αυτή τη στιγμή τη διαδικασία που έχει ανοίξει εκ νέου στο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button