ΕνημέρωσηΠολιτική

Ειδική κουκούλα για το Tesla Cybertruck που το προστατεύει από ηλεκτρομαγνητικό παλμό και χάκερς

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα αυτοκίνητα τελευταίας γενιάς είναι σχεδόν μόνιμα συνδεδεμένα στο διαδίκτυο ώστε να προσφέρουν online υπηρεσίες αλλά και να λαμβάνουν ΟΤΑ (over the air) ενημερώσεις λογισμικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο ίδιος ο Elon Musk παρουσίασε το Cybertruck, το χαρακτήρισε ως την καλύτερη επιλογή για την Αποκάλυψη. Μπορεί να ήταν μία φράση υπερβολής, όμως η εταιρία Mission Darkness το πήρε στα σοβαρά και ανέπτυξε ένα κάλυμμα για την προστασία του μοντέλου από αρκετά σενάρια καταστροφής.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε το Cybercylent Faraday Car Cover, το οποίο είναι μια σκηνή κατασκευασμένη από αγώγιμο υλικό που προστατεύει τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε αυτό από τις υπερτάσεις ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας ή τις εισβολές σημάτων ραδιοσυχνοτήτων. Το συγκεκριμένο έχει κατασκευαστεί ειδικά για να ταιριάζει γύρω από το Tesla Cybertruck.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mission Darkness ισχυρίζεται ότι το Cybercylent θα προστατεύσει το ηλεκτρικό όχημα από έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό (EMP), ο οποίος μπορεί να βγάλει εκτός λειτουργίας τα ηλεκτρονικά συστήματα. Τέτοιοι παλμοί μπορούν να προκληθούν από φυσικά φαινόμενα, όπως οι ηλιακές εκλάμψεις, καθώς και από ανθρωπογενή φαινόμενα, όπως οι πυρηνικές βόμβες.

Το κάλυμμα όμως «κόβει» και άλλα σήματα όπως οι ενημερώσεις over-the-air από την Tesla. Αυτό συμβαίνει επειδή το ύφασμα Faraday TitanRF της εταιρείας μπλοκάρει το Wi-Fi, το Bluetooth και τα ασύρματα σήματα, εκτός από τους παλμούς EMP. Είναι φτιαγμένο από μία σύνθεση χαλκού και νικελίου.

Οι στύλοι της σκηνής είναι κατασκευασμένοι από ανθρακονήματα και οι σύνδεσμοι της είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο, ώστε να διασφαλίζεται ότι είναι ελαφρύς και ισχυρός.

Η Mission Darkness αναφέρει ότι τα προϊόντα της έχουν χρησιμοποιηθεί από στρατιωτικές υπηρεσίες, όπως ο στρατός και η αεροπορία των ΗΠΑ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button