ΑθλητικάΕνημέρωση

Μυθική πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League! Κατέρρευσαν οι Καταλανοί μετά την αποβολή – Galaksias Portal News

Νέο ματς – μύθος στο Champions League! Μπορεί η Μπαρτσελόνα να άνοιξε το σκορ εντός έδρας, αλλά η αποβολή του Αραούχο έφερε τα… πάω – κάτω στον προημιτελικό. Η Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε την ανατροπή που ήθελε στο “Μολινό” (1-4) και με συνολικό σκορ 5-4 πέρασε στα ημιτελικά της διοργάωσης. Δυο γκολ ο Κιλιάν Εμπαπέ. Επόμενος αντίπαλος, η Ντόρτμουντ.

Μπαρτσελόνα και παρί Σεν Ζερμέν μας… καθήλωσαν! Η ποδοσφαιρική παράσταση που έδωσαν οι δυο ομάδες είχε γκολ, αποβολές και θριαμβεύτρια την ομάδα του Κιλιάν Εμπαπέ. Το 4-1 ήταν αυτό που έφερε “τούμπα” την πρόκριση” για τους Γάλλους, μετά την ήττα με 3-2 που είχαν γνωρίσει στο “Παρκ Ντε Πρενς”. Έτσι, οι Παριζιάνοι βρέθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης (συνολικό σκορ 5-4) και θα αντιμετωπίσουν την Ντόρτμουντ, για μια θέση στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Χωρίς να έχει επιλογή να παίξει συντηρητικά, η Παρί Σεν Ζερμέν προσπάθησε να μπει “δυνατά” στο ματς, αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 12′. Ο Ραφίνια έδωσε στους Καταλανούς ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα πρόκρισης, κάνοντας το 1-0 με κοντινή προβολή, μετά την προσπάθεια και την μπαλιά του Γιαμάλ.

Στο 20′ η Μπαρτσελόνα είχε μεγάλη στιγμή με τον Λεβαντόφσκι (ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο η μπάλα). Η Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε να ανεβάζει ρυθμούς στη συνέχεια και είδε στο 28′ τον Τερ Στέγκεν να λέει “όχι” στον Εμπαπέ. Στο 29′ και σε κάθετη προς τον Μπαρκολά, ο Αραούχο “γκρέμισε” τον αντίπαλό του στα όρια της μεγάλης περιοχής και ο διαιτητής έδωσε φάουλ και κόκκινη κάρτα στον παίκτη των Καταλανών, αφήνοντας τους “μπλαουγκράνα” με δέκα παίκτες!

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και έφτασαν στην ισοφάριση, πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Ο Ντεμπελέ σκόραρε από ασίστ του Μπαρκολά, η φάση ελέγχθηκε για πιθανό οφσάιντ του δεύτερου και το VAR έδειξε ότι ο παίκτης τον φιλοξενούμενων καλυπτόταν οριακά, δίνοντας έτσι την… έγκριση για το 1-1. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (45+2′) ο Ντεμπελέ έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, με σουτ στην κίνηση, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η Παρί Σεν Ζερμέν πίεσε για να φτάσει στο γκολ της ανατροπής και το κατάφερε στο 54′ με τον Βιτίνια να κάνει το 1-2 με τρομερό σουτ. Ο Γκουντογκάν προσπάθησε να “σοκάρει” τους φιλοξενούμενους δυο λεπτά μετά, αλλά είχε δοκάρι. Αμέσως μετά, ο εκνευρισμένος Τσάβι κλώτσησε ό,τι βρήκε μπροστά του και ο διαιτητής τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα, αφήνοντα τον πάγκο των Καταλανων χωρίς πρώτο προπονητή.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έφτασε τελικά και σε σκορ πρόκρισης, κάνοντας στο 1-3. Ο Ζοάο Κανσέλο ανέτρεψε τον Ντεμπελέ και στο 61′ ο Εμπαπέ εκτέλεσε εύστοχα από το σημείο του πέναλτι. Η Μπαρτσελόνα τα έδωσε όλα στα τελευταία λεπτά για να μειώσει, με τον Λεβαντόφσκι, αλλά τελικά η Παρί είχε… τύχη και πέτυχε το τελικό 1-4. Από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Εμπαπέ, ο οποίος “εκτέλεσε” από κοντά τον Τερ Στέγκεν στο 90′.

ΦΩΤΟ: Reuters

To άρθρο Μπαρτσελόνα – Παρί 1-4: Μυθική πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League! Κατέρρευσαν οι Καταλανοί μετά την αποβολή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button