ΕνημέρωσηΟικονομία

Δράση απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 25.000 άνεργους νέους 18 – 29 ετών – Galaksias Portal News

Την ενσωμάτωση δράσης στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για την κατάρτιση ανέργων νέων με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ ανακοίνωση η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Η δράση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» του ΕΣΠΑ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, με σκοπό την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας έως 25.000 ανέργων νέων, και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοικτού τύπου προγραμμάτων (open framework model), δηλαδή θα παραμείνει ανοικτή ως προς την υποβολή των αιτήσεων, μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι άνεργοι ηλικίας 18 – 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας.

Στους ωφελούμενους καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ, μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας και για τον χρόνο συμμετοχής τους στο πρόγραμμα υπάγονται στη μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ. Στους παρόχους των θέσεων προεργασίας (επιχειρήσεις) δεν καταβάλλεται αποζημίωση.

Οι ανακοινώσεις για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνονται από την ΔΥΠΑ, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.

To άρθρο ΕΣΠΑ: Δράση απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 25.000 άνεργους νέους 18 – 29 ετών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button