ΕνημέρωσηΟικονομία

Ο Μπορέλ καταδικάζει το «νέο μακελειό» και τους «εντελώς απαράδεκτους» θανάτους στη Γάζα

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Τζοζέπ Μπορέλ, καταδίκασε το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή το «νέο μακελειό» στη Γάζα και αυτούς που χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτους» θανάτους, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Χαμάς πως πάνω από 110 άνθρωποι χάθηκαν όταν μια διανομή τροφίμων μετατράπηκε σε χάος.

«Μου προκαλούν φρίκη οι ειδήσεις για το ακόμη ένα μακελειό με θύματα άμαχους στη Γάζα που χρειάζονταν απελπιστικά ανθρωπιστική βοήθεια», ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ μέσω X (του πρώην Twitter). «Οι θάνατοι αυτοί είναι εντελώς απαράδεκτοι», συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Χαμάς, τουλάχιστον 112 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 760 τραυματίστηκαν χθες, Πέμπτη, στη Νάμπλους, όταν πλήθος κινήθηκε προς φορτηγά με τρόφιμα και ισραηλινοί στρατιωτικοί άνοιξαν πυρ εναντίο του. Το Ισραήλ μίλησε για «περιορισμένα» πυρά εναντίον του πλήθους από στρατιώτες του που «απειλούνταν» και διαβεβαίωσε ότι στην πλειονότητά τους οι νεκροί ποδοπατήθηκαν εξαιτίας του πανικού ή «παρασύρθηκαν» από φορτηγά.

«Το να στερείται κόσμος βοήθεια σε τρόφιμα αποτελεί σοβαρή παραβίαση του ΔΑΔ (σ.σ. διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου)», πρόσθεσε ο κ. Μπορέλ, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να παραχωρηθεί απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση στη Γάζα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button