ΕνημέρωσηΠολιτική

Δεκαετή κάθειρξη σε 26χρονο που ανάγκαζε ανήλικη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες – Galaksias Portal News

Σε 10ετή κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ένας 26χρονος που ανάγκαζε μία 13χρονη να του στέλνει, μέσω Διαδικτύου, γυμνές φωτογραφίες και βίντεο το οποίο «σκηνοθετούσε» και αν δεν «συμμορφωνόταν» θα τη διαπόμπευε στο σχολικό της περιβάλλον.

Υπό το βάρος της φορτικότητας, των απειλών και εκβιασμών που δεχόταν, η ανήλικη όχι μόνο υπέκυψε, αλλά πληροφορήθηκε αργότερα από συμμαθητές της ότι, το υλικό αυτό διατίθετο προς πώληση στο σχολείο, όπου φοιτούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για «σύγχρονη σωματεμπορία, εκπόρνευση ανηλίκων και διάλυση της ψυχής και του σώματος χωρίς άγγιγμα», ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας, Αργυρή Κοτίνα, κατά την αγόρευσή της, ζητώντας την καταδίκη του 26χρονου (σήμερα) κατηγορούμενου, τον οποίο παρομοίασε με «αρπακτικό» του Διαδικτύου.

«Την καθοδήγησε σαν σκηνοθέτης πορνογραφικής ταινίας» σημείωσε η ίδια, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο δράστης ζητούσε από την ανήλικη να κάνει συγκεκριμένες «πόζες», εκτοξεύοντας, παράλληλα, απειλές ότι διαφορετικά «θα σε κάνω ρόμπα», όπως έλεγε.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για προμήθεια, κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας και εξώθηση ανήλικης – με απειλές – να συμμετάσχει σε πορνογραφικές παραστάσεις, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ίδια απόφαση, ο 26χρονος αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ενόψει του Εφετείου, ενώ ο ίδιος κατηγορείται για τουλάχιστον οκτώ ανάλογες περιπτώσεις, με θύματα ανήλικες και ενήλικες, για τις οποίες παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου Ναυπλίου.

Ο εφιάλτης που ζούσε η ανήλικη

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2019, όταν η 13χρονη (τότε) μαθήτρια γυμνασίου, αποκάλυψε στην μητέρα της τον εφιάλτη που βίωνε.

Όπως εκμυστηρεύτηκε η ανήλικη, ένας άγνωστος προς εκείνη άντρας την «ψάρεψε» με ψεύτικο προφίλ μέσω δημοφιλούς διαδικτυακής εφαρμογής, στέλνοντάς της με προσωπικό μήνυμα μία φωτογραφία, στην οποία απεικονιζόταν τμήμα του γυμνού της σώματος.

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία, φέρεται πως είχε στείλει η ανήλικη σε προγενέστερο διάστημα, σε μια ομαδική συνομιλία με συμμαθητές της και κάποιος από τους ανήλικους την είχε αποθηκεύσει παράνομα στο κινητό του τηλέφωνο.

Άγνωστο παραμένει το πως η συγκεκριμένη εικόνα περιήλθε στην κατοχή του 26χρονου και ξεκίνησε να εκβιάζει την μαθήτρια ζητώντας κι άλλες εικόνες με το γυμνό κορμί της, το πρόσωπό, αλλά και πορνογραφικό βίντεο.

Πιστεύοντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή, αφού ο κατηγορούμενος την απειλούσε πως θα την δημοσιεύσει παντού και θα την διασύρει στο σχολείο της, το κορίτσι υποτάχθηκε στις απειλές, οπότε έστειλε τουλάχιστον δέκα φωτογραφίες και ένα βίντεο, όλα υπό μορφή «βόμβας» (σ.σ. προσωρινή προβολή και μετέπειτα διαγραφή).

Λειτουργώντας όμως οργανωμένα και βάσει σχεδίου, όπως σχολίασε η εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος ενεργοποιώντας συγκεκριμένη εφαρμογή κατάφερε να αποθηκεύσει το υλικό, που περιήλθε στην κατοχή του.

Ακολούθως, κατά το κατηγορητήριο, το διέθεσε σε συμμαθητή και φίλο του κοριτσιού, ο οποίος κατέστη κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Ο 26χρονος επανήλθε την επόμενη μέρα με άλλο προφίλ στην ίδια εφαρμογή ζητώντας νέο υλικό, από την ανήλικη.

«Τι θα μου κάνει μαμά;»

Η παθούσα βρέθηκε σε απόγνωση και αποφάσισε να απευθυνθεί στην μητέρα της, οπότε η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και ερευνήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Τμήμα Προστασία Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ.

«Η κόρη μου τον παρακαλούσε να σταματήσει, δεν ήταν καλά πήγαμε σε ψυχολόγο, στοχοποιήθηκε από τους συμμαθητές της, δεχόταν απειλές για βιασμό. Όταν μου το αποκάλυψε έτρεμε σαν το ψάρι. Με ρωτούσε “τι θα μου κάνει μαμά, θα με βρει, θα με βιάσει”. Ήταν σε άθλια κατάσταση», κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα της, η οποία, επικαλούμενη όσα της μετέφερε η κόρη της, είπε ότι το υλικό το πωλούσαν συμμαθητές της προς 25 ευρώ, στο σχολείο.

Η παθούσα (18 ετών σήμερα) επιβεβαίωσε στο δικαστήριο τις καταγγελίες, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ξεπεράσει όσα έζησε, παρά τη βοήθεια που δέχεται από ψυχολόγους και τη μητέρα της, που είναι στο πλευρό της.

Η θέση του κατηγορούμενου

Ο 26χρονος κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δικάστηκε δια αυτεπαγγέλτως διορισμένου δικηγόρου.

Ο συνήγορος αποδέχθηκε μεν τις πράξεις, τόνισε δε ότι τελέστηκαν στην πλημμεληματική τους μορφή, ενώ απέδωσε τα όσα του καταλογίζονται στο νεαρό (τότε) της ηλικίας του, την κακή ψυχολογική κατάσταση που βίωνε, λόγω ερωτικής απογοήτευσης, ζητώντας συγγνώμη από την παθούσα και την οικογένειά της.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button