Τρόπος Ζωής

«Θέτουμε και τις ΠΑΕ προ των ευθυνών τους» – Galaksias Portal News

Ολοκληρώθηκαν η 2η και 3η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, με την ακρόαση των φορέων και την επί των άρθρων επεξεργασία του σχεδίου νόμου που παρασκευάστηκε με αφορμή τη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. “Έχουμε αναπτύξει μία εξαιρετική συνεργασία με την ηγεσία της Σούπερ Λίγκας”.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, στην πρώτη συνεδρίαση, την Τετάρτη 24/1 αναφερόμενος στο ποδόσφαιρο και στην απόφαση να κλείσουν τα γήπεδα είχε πει… «Στο ποδόσφαιρο εκκολάπτεται η παραβατική συμπεριφορά και οι εγκληματικές οργανώσεις. Δεν παίζουμε. Θέλουμε συμμάχους τις ΠΑΕ. Κανείς δεν μπορεί να διαπραγματευθεί την ασφάλεια των φιλάθλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη 25/1 τόνισε ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο θέτει και τις ΠΑΕ προ των ευθυνών τους. «Θέτουμε και τις ΠΑΕ προ των ευθυνών τους, να εκπαιδευτούν να προασπίζουν το «σπίτι» τους, αλλά και να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί στις δράσεις των Λεσχών Φιλάθλων που θα συνδέονται απευθείας με εκείνες» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πάντως, ότι έχει αναπτύξει εξαιρετική συνεργασία με την ηγεσία της Σούπερ Λιγκ.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ, «ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, χαρακτήρισε «δρακόντεια» τα μέτρα που νομοθετούνται και τόνισε την ανάγκη συνεργειών και την καλή συνεργασία με τις ΠΑΕ για την αποτελεσματική εφαρμογή των διατάξεων.

Μεταξύ άλλων, τόνισε χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το νομοσχέδιο έρχεται να αντιμετωπίσει, με μέτρα δρακόντεια, φαινόμενα που πληγώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό μας. Οι παραβατικοί θύλακες που βρίσκουν χώρο και εκκολάπτονται στους αθλητικούς χώρους, πρέπει να ξεριζωθούν. Σαφώς αναγνωρίζουμε ότι η βία είναι ένα πολυσύνθετο κοινωνικό φαινόμενο, και η αντιμετώπισή της δεν είναι απλή.

Εμείς επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε την λειτουργία των καμερών και, μάλιστα, σε διευρυμένες περιοχές της αθλητικής εγκατάστασης, όπως και να θωρακίσουμε το μέχρι τώρα δυσεπίλυτο θέμα της ταυτοπροσωπίας του κατόχου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Συνδέουμε το κυρίαρχο θέμα της ταυτοπροσωπίας με την τεχνολογία, μεριμνούμε για περιπτώσεις εξαιρέσεων, όπως τα παιδιά κάτω των 15 ετών, και εισάγουμε συνολικά μία καινοτόμα διάταξη, που θα αναγκάσει τους πάντες να αντιληφθούν πως πλέον όσοι βρίσκονται μέσα σε ένα γήπεδο ελέγχονται!

Σε μεσομακροπρόθεσμο διάστημα το αίσθημα του θεατή ότι διαρκώς παρακολουθείται, θα προετοιμάσει και την σταδιακά απομάκρυνση της αστυνομίας από τα γήπεδα, καθώς θα δημιουργήσει ένα σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα για παραβατικές συμπεριφορές.

Θέτουμε και τις ΠΑΕ προ των ευθυνών τους, να εκπαιδευτούν να προασπίζουν το «σπίτι» τους, αλλά και να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί στις δράσεις των Λεσχών Φιλάθλων που θα συνδέονται απευθείας με εκείνες. Η ΔΕΑΒ, την επόμενη ημέρα της έκδοσης του σχετικού ΦΕΚ από την ψήφιση του Νόμου, θα πρέπει να επιλαμβάνεται ταχέως για τυχόν θέματα που προκύπτουν, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες ποινές με δέσμια αρμοδιότητα!

Από την πλευρά μας, ως Υπουργείο Αθλητισμού πρέπει να πούμε ότι ήδη έχουμε αναπτύξει μία εξαιρετική συνεργασία με την ηγεσία της Σούπερ Λίγκας. Μαζί έχουμε συγκροτήσει κλιμάκια ελέγχου, που ήδη έχουν ολοκληρώσει ελέγχους στα 14 γήπεδα που φιλοξενούν αγώνες του πρωταθλήματος και θεωρούμε πως σε αυτό το κλίμα θα συνεχίσουμε για να είμαστε εγκαίρως απόλυτα έτοιμοι».

Κατά την ακρόαση των φορέων επιβεβαιώθηκε η σύμπλευση της πλειονότητας όσων τοποθετήθηκαν με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Επιπλέον, ορισμένες καίριες παρατηρήσεις και προσθήκες που ήδη καταθέτουν οι άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, εξετάζονται για να προστεθούν ως ρυθμίσεις, υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης».

Η 4η και τελευταία συνεδρίαση επεξεργασίας του σ/ν στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με τη β’ ανάγνωση, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 15:00 και η συζήτηση/ψήφισή του στην Ολομέλεια, είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button