Κόσμος

Είναι προφανές ότι ο Πούτιν σκότωσε τον Ναβάλνι – Galaksias.com

«Είναι προφανές: τον σκότωσε ο Πούτιν, όπως χιλιάδες άλλοι βασανίστηκαν και μαρτύρησαν από αυτό το ένα όν. Τον Πούτιν δεν τον ενδιαφέρει ποιος πεθαίνει, αρκεί να διατηρήσει τη θέση του. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να διατηρήσει τίποτα. Ο Πούτιν πρέπει να χάσει τα πάντα και να λογοδοτήσει για όσα έκανε», σημείωσε ο Ζελένσκι.

Η είδηση του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι, πυροδότησε κύμα αντιδράσεων στη Δύση.

Η πρώτη ευρωπαϊκή αντίδραση ήρθε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος δήλωσε ότι η ΕΕ θεωρεί τη Ρωσία «αποκλειστικά υπεύθυνη» για τον θάνατο του Ναβάλνι.

«Βαθιά θλιμμένος και ταραγμένος» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την είδηση του θανάτου του φυλακισμένου Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι.

Από την πλευρά του ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, εκφράζοντας και εκείνος την «βαθιά θλίψη» του, δήλωσε ότι το γεγονός αποτελεί μια «φρικτή» ένδειξη του πώς η Ρωσία ως χώρα έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

«Πρόκειται για μια φρικτή είδηση. Ως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ρωσικής δημοκρατίας, ο Αλεξέι Ναβάλνι επέδειξε απίστευτο κουράγιο σε όλη του τη ζωή. Οι σκέψεις μου είναι με τη σύζυγό του και τον λαό της Ρωσίας για τον οποίο αυτό είναι μια τεράστια τραγωδία», ήταν η δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Ο φυλακισμένος Ρώσος διαφωνών Αλεξέι Ναβάλνι πλήρωσε με τη ζωή του για «την αντίστασή του σ’ ένα σύστημα καταπίεσης», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ σε σχόλιά του για το θάνατο του διάσημου Ρώσου αντιφρονούντα.

Μπάιντεν: «Συνέπεια των τραμπούκων του Πούτιν ο θάνατος Ναβάλνι»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως «δεν ήταν έκπληκτος» αλλά «εξοργισμένος» με τον θάνατο του Ναβάλνι.

«Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο θάνατος του Νάλβανι ήταν συνέπεια κάτι που έκαναν ο Πούτιν και οι τραμπούκοι του», είπε ο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο αφού οι Ρώσοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δήλωσαν ότι ο Ναβάλνι πέθανε, όπως μετέδωσε το Reuters.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button