ΕνημέρωσηΠολιτική

Αρχίζει η παρουσίαση των υποψηφίων για το χρίσμα στις ευρωεκλογές – Galaksias Portal News

Στο συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας αναμένεται σήμερα (09.04.2024) να παρουσιάσει ο Στέφανος Κασσελάκης κάποιους από τους 201 υποψηφίους που θα πάρουν μέρος στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τις Ευρωεκλογές. Η ίδια διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο τόσο στο Περιστέρι όσο και στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η παρουσίαση αυτή θεωρήθηκε αναγκαία από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το Στέφανος Κασσελάκη, καθώς κάποιοι από αυτούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην όλη διαδικασία είναι εντελώς άγνωστοι στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επόμενο διάστημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γυρίσει την Ελλάδα και η προεκλογική εκστρατεία του  κόμματος «θα γίνει με όρους εξωστρέφειας και διαδραστικότητας με την κοινωνία».

Περιοδείες με τους υποψηφίους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πλαισιώνεται κάθε φορά από «πεντάδες» υποψηφίων, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να τους γνωρίσει προσωπικά ο κόσμος, συνομιλώντας μαζί τους με τον γνωστό αδιαμεσολάβητο τρόπο που έχει καθιερώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης θα ξεκινήσει μια μεγάλη περιοδεία στα περισσότερα νησιά της χώρας, από το Καστελόριζο μέχρι τις Κυκλάδες προκειμένου να δείξει το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την νησιωτική Ελλάδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών μας όλο τον χρόνο.

Την ερχόμενη Κυριακή (14 Απριλίου) πάντως θα γίνουν οι προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη από την βάση των υποψηφίων στις ευρωεκλογές και λίγες ημέρες μετά, στις 18 Απριλίου  θα γίνει η μεγάλη εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ψηφίσει ηλεκτρονικά στις προκριματικές καθώς από τις 13 μέχρι και τις 16 Απριλίου θα βρίσκεται στη Ν.Υόρκη όπου θα παρακολουθήσει την παρέλαση των ομογενών για την 25η Μαρτίου, ενώ θα έχει κρίσιμες επαφές με φορείς και παράγοντες της ομογένειας.

Ανάμεσα στα 201 πρόσωπα που θα πάρουν μέρος στο εσωκομματικό δημοψήφισμα συμπεριλαμβάνονται 13 καθηγητές πανεπιστημίου και πάνω από δέκα υποψήφιοι διδάκτορες, 18 μηχανικοί, 19 δικηγόροι –-νομικοί, 15 ιατροί, 10 δημοσιογράφοι, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνδικαλιστές, οικονομολόγοι, επιχειρηματίες, φοιτητές, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι και καλλιτέχνες.

Προβάδισμα τα γνωστά στελέχη

Μοιραία λοιπόν τα πιο γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προβάδισμα έναντι των υπολοίπων, αν και οι πιο δραστήριοι έχουν ήδη ξεκινήσει να αυτοσυστήνονται στα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν στο εσωκομματικό δημοψήφισμα στις 14 Απριλίου.

Οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά θα συμμετέχουν ex officio στην όλη διαδικασία. Ο νυν σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης, η πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη και ο πρώην διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας  Γιώργος Τσίπρας ανήκουν εκ της θέσεως τους στα πιο προβεβλημένα στελέχη αφού καθημερινά δίνουν τηλεοπτικές μάχες. 

Από άλλη αφετηρία ξεκινούν και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Μάριος Κάτσης, η Παναγιώτα Δριτσέλη, η Άννα Βαγενά, η Ελένη Αυλωνίτου, ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, ο μπασκεμπολίστας  Νίκος Παππάς, η αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ  Σπυριδούλα Τσιριγώτη, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος Διδάκτορας Βιολογίας  ζωγράφος και ποιητής, δίνουν την δική τους μάχη για μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

Στους υποψηφίους υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες. Ανάμεσα στους  η Θεοδώρα Τσαμπάζη, ο Παναγιώτης Λάμπρου, ο Σπύρος Δενδρινός και από τις εκπομπές life style o Δημήτρης Παπανώτας και ο  Δημήτρης Πανόπουλος.

Επίσης υποψήφιοι θα είναι ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ο Χρήστος Μάντακας, ο Θανάσης Μιχαηλίδης, ο Ευδόκιμης Τσολακίδης, η Σοφία Κομηνέα και ο παίκτης σε τηλεοπτικά ριάλιτι, Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button