ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Πλησιάζει η κακοκαιρία «Εμίλ» – Zougla – Galaksias Portal News

Πλησιάζει η κακοκαιρία «Εμίλ», η οποία θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες διάφορες περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος των Alpha και Weather2Go.gr, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί πως κάποιες περιοχές από της Ελλάδας, κινδυνεύουν με «αιφνίδιες πλημμύρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο ίδιος με ανάρτηση του στο Facebook, υποστήριξε πως σήμερα Πέμπτη (29/2) τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τα Επτάνησα, τη Θεσπρωτία, την Ηλεία, την Αχαΐα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Μακεδονία (Πιερία,Ημαθία, Πέλλα και δυτικότερα), την Ευρυτάνια, την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ενώ για αύριο Παρασκευή (1/3) τα καιρικά φαινόμενα να «χτυπήσουν» τη Λάρισα, την Πιερία, την Ημαθία, την Πέλλα, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Κορινθία και τις Κυκλάδες

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

«Καλημέρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρές καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία “EMIL” το επόμενο 48ωρο.Συγκεκριμένα μέγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι εξής περιοχές για αιφνίδιες πλημμύρες:

Σήμερα από τις 19:00 μέχρι το πρωί της Παρασκευής 1-3-2024:

Επτάνησα, Θεσπρωτία ,Ηλεία ,Αχαΐα , Τρίκαλα ,Καρδίτσα, Μακεδονία (Πιερία,Ημαθία, Πέλλα και δυτικότερα) ,Ευρυτάνια ,Αιτωλοακαρνανία.

Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Σάββατο πρωί 2-3-2024:

Λάρισα,Πιερία,Ημαθία, Πέλλα,Θεσσαλονίκη ,Χαλκιδική,Κορινθία,Κυκλάδες.

Στην Αττική θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής το οποίο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης θέλει προσοχή.

Υ.Γ1 : Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.Επίσης θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες στο Ιόνιο την Πέμπτη και την Παρασκευή στο νότιο-ανατολικό Αιγαίο.

ΥΓ2 : Δεδομένου ότι η ονοματοδοσία των κακοκαιριών έχει σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και όχι τη σύγχυση ,
πρέπει να επανεξεταστούν τα κριτήρια βάση των οποίων αλλάζουν όνομα οι κακοκαιρίες».

 Κλειστό το πορθμείο Ρίου – Αντιρρίου λόγω ισχυρών ανέμων – Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών και δικύκλων στην γέφυρα

Ισχυροί άνεμοι πνέουν από νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή του Ρίου, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των πλοίων στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, έχει απαγορευθεί η διέλευση από την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, «Χαρίλαος Τρικούπης», των φορτηγών χωρίς φορτίο και των δικύκλων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button